Doreşte-ţi şi se va îndeplini


Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de noțiunea de dorință. În unele culturi, credinţa împlinirii dorinţelor este legată de obiceiuri, gesturi sau momente: sufli în lumânarea aprinsă pe tort la ziua ta de naștere sau pe geana căzută pe obraz sau în fulgii unei păpădii, mănânci douăsprezece boabe de struguri la miezul nopţii dintre ani, arunci peste umăr o monedă într-o fântână, rupi iadeşul, cauţi un trifoi cu patru frunze, aştepţi ora 11:11…
Chiar dacă dorințele nu sunt îndeplinite ca prin magie, actul de a le formula este, în sine, benefic. Cel care își pune dorinţa are posibilitatea, în acea clipă, de a identifica ce își dorește cel mai mult dintre toate lucrurile din lume și prin urmare devine conștient de speranțe latente, nearticulate. Odată identificate, dorințele pot deveni obiective personale. Pentru că atunci când şoptim „Îmi doresc…“, de fapt spunem „Sper să…“ sau „Vreau…“.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
*Conţinut realizat în parteneriat cu JIDVEI.

Abonează-te la newsletter!
Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!
Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Clementina Anghelache este antreprenor în publishing și learning facilitator. În 1994 a început să lucreze în vânzări, o provocare pragmatică pentru o persoană ce aspira să studieze filozofia. A aflat astfel că îți poți depăși limitele și că este important ceea ce îți propui. În 2000 a trecut de la vânzări către marketing, iar în 2003 a facut pasul spre antreprenoriat, creând brandurile Learning Network, Coaching Network, Business-Edu, Casual Friday, Psihologia la Locul de Munca. În perioada 2000 - 2011 a urmat 3 formari în programare neurolinvistică și 2 in coaching; deține un Master în Programare Neuro Lingvistică și are peste 2500 de ore de dezvoltare personală în domeniile: art terapie, analiză tranzacțională, comunicare nonverbală, leadership, coaching, constelații sistemice, metoda inner game, gândire pozitivă, inteligență emoțională.