Now Reading
Intuiția – limbajul tăcerii

Intuiția – limbajul tăcerii

dana-burghel
intuitia-limbajul-tacerii

Cred cu tărie că înțelepciunea ne vine din inimă și nu din minte. A ne asculta ghidul interior, ce reprezintă intuiția, este, poate, cea mai mare dovadă de înțelepciune. Pentru că Cine Suntem Cu Adevărat știe mai bine decât mintea noastră întrebătoare, ce ni se potrivește, când este bine pentru noi, în ce fel și în ce măsură.

A ne asculta intuiția înseamnă să fim liniștiți, calmi, tăcuți și atenți la acea voce minusculă din interiorul nostru. Să o ascultăm, să îi dăm crezare și să acționăm conform ei! Oriunde ne va duce, ne va fi bine!

Liniștea interioară ne conduce către intuiție. Intuiția nu reprezintă fă ce-ți spune inima, adică orice nebunie de îndrăgostit sau orice acțiune de răzvrătit. Intuiția este limbajul tăcerii! A ne lăsa conduși de ea înseamnă a spune DA vieții, a o onora, a trăi așa cum ne-a fost ea menită.

Intuiția înseamnă AICI și ACUM. Doar așa o putem surprinde, fiind prezenți! Dar cum am putea să învățăm să o surprindem și să o ascultăm?

  1. Să fim atenți la presimțiri

Cu siguranță fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat cel puțin o dată în viață ca toate argumentele logice să ne ducă într-un loc, însă ceva din noi să ne spună exact inversul. Iar acel invers s-a dovedit a fi benefic pentru noi, de fiecare dată. Astfel de impulsuri interioare sunt șoapte ale sufletului nostru, așa cum le numește Jiddu Krishnamurti.

  1. Să fim atenți la semne

De cele mai multe ori experimentăm presimțiri venite din interior – foarte puternice, dacă suntem atenți – dar se întâmplă să apară și sub forma unor cuvinte auzite din întâmplare, sub forma unei fotografii ce ne atrage privirea ca un magnet fără să știm de ce, sub forma vreunui panou publicitar pe lângă care altădată am trecut nepăsători șamd.

Cu cât suntem mai atenți la astfel de semne, cu atât ne vom apropia mai mult de intuiția noastră. Este necesar doar să îi dăm voie informației să iasă din noi și să nu o punem la îndoială. Pentru că a o pune la îndoială nu înseamă a fi raționali, ci înseamnă a reacționa din frică.

  1. Să fim atenți la dorințele sufletului nostru

Când începem să ținem seama de aspirațiile noastre cele mai intime, lucrurile încep să se pună pe făgașul lor. Atunci parcă toate merg ca pe roate și se leagă una de la altă. Însă acest lucru se întâmplă atunci, și numai atunci, când este vorba despre dorințele inocente și adânci ale sufletului, fără nicio legătură cu ego-ul, cu evidențierea, cu răzbunările și altele din aceeași gamă.

  1. Să acționăm

Chiar dacă a ne asculta inima înseamnă să ieșim din zona de confort, vom vedea, imediat ce am luat decizia să o ascultăm, că acesta este drumul cel mai lin și mai potrivit nouă. Și că, de fapt, n-a fost niciodată vorba despre a ieși din zona de confort. Acționând facem loc următoarei presimțiri să se facă simțită. Acționând, vom capăta încredere în noi, în Cine Suntem Cu Adevărat!

  1. Să ne încredem

Cu cât ne vom da mai multă crezare, cu atât mai multă dreptate vom avea! Oricum asta ni se întâmplă atunci când, de exemplu, ne certăm: cu cât ne certăm mai mult, cu atât suntem mai supărați pe noi și… cu atât mai mult vom greși. De ce să nu o punem în practică și în legătură cu intuiția?

Prin liniștirea minții – orice formă am alege; de la respirația conștientă, până la meditația profundă – și cu ajutorul iubirii de sine putem accesa intuiția oricând. În fond, nu este altceva decât Sinele nostru Superior ce ia legătură cu noi.

Studii recente arată că depresia și anxietatea ne pot compromite abilitatea de a fi intuitivi, persoanele depresive sau anxioase având probleme legate de luarea deciziilor în mod intuitiv.

Dacă doreșți să îți simți intuiția, îți recomand următoarea meditație ghidată:

Găsește mai întâi o poziție confortabilă, menținând coloana vertebrală dreaptă și închide ochii.

Respiră de 3 ori: inspiră normal și expiră lung și încet pe gură; pe măsură ce expiri, vezi cum toate problemele, grijile și conflictele interioare ies afară din tine. Apoi, inspiră și expiră normal și îndreaptă-ți atenția către plexul solar.

În timp ce respiri observă mișcarea aerului: cum ți se umplu plămânii și cum aerul apoi iese afară. Intră, iese! Plămânii se măresc, se contractă; se măresc, se contractă, este un flow continuu.

Acum observă ce este dincolo de respirație? Simți mișcarea aerului, simți mișcarea corpului și… ce mai simți? Respirația este legătura cu energia ta vitală, cu energia corpului tău, cu Cine Ești Tu Cu Adevărat și cu Tot Ceea Ce Este!

Simți această energie, independent de respirație?

Dacă îți revin gânduri, spune-le că te gândești la ele mai târziu și revino în Aici și Acum, concentrează-te iarăși pe respirație și regăsește acea energie. Concentrează-te pe acel loc unde acea energie există. Acel spațiu este locul intuiției tale. Este locul de unde Bucuria ta ia naștere! Este sursa Iubirii fără condiții și a ghidării tale interioare. Simte acel loc și conectează-te cu el!

Expiră o dată lung, iar când ești pregătit, revino în Aici și Acum în ritmul tău și deschide ochii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top