Now Reading
Cum să îți menții starea de bine – sfaturi practice

Cum să îți menții starea de bine – sfaturi practice

Revista Psychologies
cum-să-îți-menții-starea-de-bine-sfaturi-practice

Starea de bine este un concept des întâlnit în zilele noastre. În vria programului zilnic, ignorăm obiceiurile sănătoase care ne-ar putea ajuta. Mișcare, lectură, meditație, întâlniri cu prietenii – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care ne-ar face bine. Ți-am pregătit câteva idei care să te ajute să îți menții sau să începi să îți formezi o stare de bine în fiecare zi.

Ai grijă de corpul tău

Exercițiile fizice au un efect benefic asupra sănătății. Încearcă să faci măcar câte o plimbare pe zi, în parc, de cel puțin 30 de minute Sau dacă îți place să alergi, comandă-ți perechea potrivită de adidasi dama și fă această activitate de cel puțin două ori pe săptămână. La început îți va fi mai greu, însă te vei obișnui, în timp, cu acest tip de mișcare. Cu ajutorul exercițiilor fizice, organismul eliberează endorfine, cunoscute ca hormonul fericirii, care sunt responsabile pentru îmbunătățirea dispoziției și reducerea stresului. 

Dacă nu vrei să ieși singură, ia-ți o prietenă cu tine sau pe cineva drag din familie. Sau poți încerca plimbarea cu cei mici în fiecare zi. Pe lângă mișcarea în aer liber, poți opta pentru altfel de sporturi, cum ar fi înotul, fitnessul sau yoga. 

Alimentația echilibrată

Un alt aspect important pentru a-ți menține bucuria de viață este alimentația sănătoasă. Încearcă să consumi cât mai multe legume și fructe proaspete, de sezon, carne slabă sau pește. Alege să ai o masă pe zi din ciorbe sau supe. Hidratează-te zilnic cu cât mai multă apă, de preferat alcalină. Evită carbohidrații, zahărul, alcoolul sau băuturile acidulate.

Alege să te odihnești

Pentru un aport de energie, încearcă să te odihnești corespunzător. Ideal ar fi să ai ultima masă din zi în jurul orelor 18.00 ș să fie ceva frugal. Evită expunerea la ecrane cu două ore înainte de a te așeza în pat. Alege să citești din cartea preferată și neapărat să îți aerisești bine camera în fiecare seară. Un somn de 8 ore pe noapte te-ar putea ajuta la menținerea stării de bine.

Sănătatea emoțională

De cele mai multe ori, ignorăm ce simțim în fiecare zi. „Lasă că trece“, ne spunem de fiecare dată când ni se pare că avem o situație delicată de înfruntat. Și toate aceste lucruri neexprimate se adună și nu ne fac tocmai bine. Așadar, încearcă, atunci când te confrunți cu o astfel de situație, să îți identifici emoția și să îți exprimi ferm gândurile și sentimentele față de interlocutor.

O altă metodă prin care îți poți îmbunătăți starea de spirit este să îți petreci timp cu cei dragi din familie sau cu grupul tău de prieteni. Organizează câte o seară de cinematograf, la tine acasă, cu familia reunită pe canapea, cu popcorn și voie bună.

Sau ieși în oraș cu fetele, la o seară de dans sau la o cină într-un restaurant preferat.

Fă-ți câte o bucurie

Ca să poți avea grijă de cei din jur este necesar să îți porți de grijă ție, mai întâi. Fă-ți bucurii mici sau mari, alege să mergi în locuri pe care le preferi, să îți cumperi parfumurile, hainele și machiajele preferate. Programează-te la cosmetică, la SPA sau ia-ți un retreat care să te relaxeze.

Orice ai alege să faci, gândește-te că starea de bine vine cu un cumul de obiceiuri sănătoase. Cu puțin efort și cu voință, vei reuși să devii o versiune a ta care să se bucure de viață.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top