Now Reading
Nepal: călătorie și introspecţie pe acoperișul lumii

Nepal: călătorie și introspecţie pe acoperișul lumii

renate-nenciu
nepal-călătorie-și-introspecţie-pe-acoperișul-lumii

Ori îl iubești din prima, ori te dezgustă: pentru Nepal nu este cale de mijloc. Mergeți în Nepal doar după ce treceți de la etapa de turist la cea de călător prin multe țări, ca să apreciați și să iubiți diferențele.

Diferențele între lumea noastră și Nepal sunt enorme; pregătiți-vă pentru provocări de tot felul, inclusiv culinare. Dacă sunteți însă amator de turism culinar, Nepalul nu este cu siguranță prima opțiune, nici a doua și nici a treia. Nepalul este despre a simți și despre intropecție.

Antidepresiv natural

Recomand Nepalul acelor prieteni pe care îi aud plângându-se de viață grea sau depresie. Cutreieră Kathmandu, vezi Everestul, stai un pic în satele de munte și uită-te la oamenii care trăiesc în ceea ce după standardele noastre se cheamă sărăcie lucie. Până la Nepal, eu credeam că am văzut sărăcie. Mă înșelam. După experiența culorilor și a chipurilor din Nepal am văzut altfel viața. Am văzut-o la nivel zero, am văzut viața primară și i-am simțit forța. M-am întors acasă mai fericită ca oricând – nivelul meu de toleranță a crescut simțitor de atunci.

Gastronomie

Gastronomia stradală face parte din experiența culinară a unei călătorii. Totuși, când diferenţele între ţara de origine şi zonele vizitate sunt extrem de mari, este de preferat doar să observi acel suflu gastronomic local stradal şi să alegi restaurante cât se poate de curate, din zone turistic-comerciale, unde sunt cât mai mulţi turişti. Este în fapt, o măsură de protecţie pentru o vacanţă reuşită. Nepalul este total în contrast faţă de ceea ce am învăţat în materie de curăţenie şi ordine.

Mâncați deci, doar la restaurante bune, nu cumpărați de pe stradă nici fructe și nici sucuri proaspete de fructe; beți doar apă îmbuteliată și sigilată. În Nepal și țări similare recomand să vă spălați pe dinți și pe față cu apă îmbuteliată – ca o măsură de protecție pentru sănătate. Se poate întâmpla să stați la hoteluri de 4 și 5 stele și să vină maimuțele pe geam să vă viziteze, să dați de gândaci la micul dejun, iar la robinet să curgă apă cu rugină…

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top