Now Reading
Masajul anticelulitic, mit sau adevăr?

Masajul anticelulitic, mit sau adevăr?

Cornel Balan pt Psychologies
masajul-anticelulitic-mit-sau-adevar

Este una dintre întrebările pe care le aud cel mai des de la toate pacientele mele. Mă întreabă dacă anumite creme sau masaje (din descrieri, unele de-a dreptul agresive, multe având vânătăi după astfel de „terapii”) dau rezultate, dacă se dau cu tincturi sau alte preparate vor obține rezultatele miraculoase, mult dorite…?! Informațiile vehiculate pe internet, sau cele pe care femeile le aud prin saloanele de înfrumusețare sau de la prietene…mă fac să cred că toată lumea se pricepe la… celulită!😉

Trebuie să lămurim câteva aspecte pentru a putea identifica cele mai bune soluții de rezolvare a acestei probleme. Deși medical, nu este catalogată ca fiind o boală, celulita reprezintă acumulări de grăsime și exces de fluide din țesuturile subcutanate ce determină deformări ale epidermei. În unele cazuri, avem de-a face chiar cu o inflamație a țesutului celular subcutanat.

Rețineți: celulita este, de fapt, o dereglare a schimbului de substanțe, care duce la acumulări de grăsime și reziduuri toxice sub piele.

Unde apare celulita?

Cel mai des apare la nivelul șoldurilor, coapselor și feselor, iar ocazional se poate extinde la nivelul abdomenului inferior, în partea superioară a mâinilor, precum și la nivelul sânilor. Deși toată lumea consideră că exclusiv femeile sunt afectate de celulită, de fapt, și bărbații pot avea celulită, însă într-un număr mult mai mic!

Vrei să scapi de celulită? Iată tipurile de celulită și soluțiile:

Celulita adipoasă

Cel mai întâlnit tip, regăsit la persoanele cu un regim alimentar dezechilibrat, excese alimentare tip fast food, dulciuri, băuturi carbogazoase, alcool, produse de patiserie; persoane sedentare și/sau supraponderale.

Unde: în jurul taliei, pe fese și șolduri.

Soluție: Masaj terapeutic pentru îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, echilibrarea regimului alimentar, detoxifierea organismului, mișcare fizică. Programele de masaj trebuie personalizate de terapeut în funcție de gradul celulitei, să conțină elemente de drenaj limfatic, dar și de revigorare musculară și a circulației sanguine.

MITURI: cremele anticelulitice ajută, de fapt, acestea nu au niciun efect garantat 100%! Masajele cu creme ce au efect cald/ rece sau masaje ce presupun presiuni puternice/ loviri ale zonelor afectate înrăutățesc situația, deoarece capilarele limfatice se închid, iar circulația limfei se blochează.

Celulita edematoasă

Nu are legătură cu kilogramele în plus, ci cu retenția de apă. Cel mai des apare la femeile care urmează tratamente contraceptive, hormonale ori au probleme de circulație sanguină.

Unde: coapse și fese.

Soluție: Maseurul terapeut va recomanda drenajul limfatic, iar odată restabilită circulația optimă limfatică se vor include în terapie și masaje de îmbunătățire a circulației sanguine. În cazul persoanelor care au varice se vor aplica tehnici de masaj adecvate, fară presiuni, pentru a nu afecta vasele de sânge.

MITURI: creșterea cantităților de lichide nu ajută, din contră! Trebuie respectată hidratarea organismului, dar nu este o soluție excesul de apă, de exemplu. De asemenea, cremele sau masajele dinamice nu sunt recomandate!

Celulita fibroasă

Este cea mai complexă formă, care necesită consultul medical. În acest caz pielea are un aspect granulos, zonele afectate sunt compacte și prezintă inflamații, uneori dureri.

Unde: coapse, șolduri.

Soluție: Consult medical de specialitate (dermatologie, estetică, chirurgie). Tratamentele recomandate pot fi mezoterapia, vacuumul, radiofrecvența bipolară etc.

Ca să răspund la întrebarea din titlu – DA, masajul anticelulitic (de fapt, programele de terapie prin masaj) contribuie foarte mult la obținerea unor rezultate excelente, însă în combinație cu un regim alimentar adecvat și cu un stil de viață echilibrat!

Dacă doriți să scapați de celulită, discutați cu un terapeut atestat, cu experiență, care vă poate crea un program personalizat de masaj, care vă oferă informații importante despre dietă și, când este nevoie, vă îndrumă la un consult medical.

Nu mai ascultați diverse soluții oferite de persoane care vor să vândă anumite produse sau servicii, fără să vă consultați un prealabil cu terapeutul sau medicul dvs.!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!