Now Reading
Camera de zi: 4 moduri de aranjare a mobilei

Camera de zi: 4 moduri de aranjare a mobilei

Revista Psychologies
camera-de-zi-4-moduri-de-aranjare-a-mobilei

Amenajarea camerei de zi cu o aliniere corespunzătoare a mobilierului poate face diferența dintre o încăpere cu stil și ordonată, respectiv una prea aglomerată vizual, ori prea goală și monotonă. Dacă vrei să amenajezi un living nou sau dacă îți dorești să faci o modificare de efect în acest spațiu, află care sunt cele mai bune 4 idei pentru inspirație. 

Aranjarea mobilei lângă perete

Mobila dispusă lângă perete poate ascunde unele defecțiuni de structură, dar în același timp poate lăsa centrul livingului liber, perfect pentru a fi intens circulat. De exemplu, poți trage canapeaua sau colțarul lângă un perete, iar în partea opusă poți așeza o comodă cu un televizor ori poți prinde televizorul la înălțime. Pentru asta, îți recomandăm să folosești prize pentru cablu TV plasate în apropierea televizorului ca să eviți o aglomerare de cabluri în casă. Aceste prize se pot încastra în perete, iar dacă ai copii mici ar trebui să te asiguri că sunt prevăzute cu sistem de protecție și că nu au orificii libere.

Aranjarea mobilei în spațiul central

Dispunerea mobilei în centrul camerei este o alegere perfectă atunci când camera de zi are dimensiuni mari sau atunci când optezi pentru un stil de amenajare sofisticat precum eclectic, pop-art, art-deco, retro sau vintage.

Piesele de mobilier mari se vor transforma în piese de accent și se vor încadra mai ușor în încăpere, oferind spațiu suficient pentru deplasare, fără a micșora încăperea din punct de vedere vizual.

Poți opta pentru o canapea sau un colțar pe care să-l așezi în acest mod, iar în apropierea sa poți aduce câteva fotolii, o masă deosebită de cafea sau un suport pentru reviste și ziare.

Folosirea mobilierului ca element despărțitor

Utilizarea mobilei drept element despărțitor este o opțiune excelentă dacă vrei să transformi o încăpere mai generoasă în două zone cu destinații diferite. De exemplu, un colțar în formă de U așezat în living poate despărți zona de relaxare și primire musafiri de zona de luat masa ori de bar.

De asemenea, poți folosi un dulap sau un raft cu dimensiuni de 1.5 x 2 m pentru a delimita încăperea principală de hol sau de bucătărie. Poți asocia acest design cu finisaje în contrast: cum ar fi o pardoseală din lemn masiv pentru bucătărie și gresie pentru living.  

Mobilier suspendat pe perete

Dacă încăperea este mică sau vrei să te bucuri de mai mult spațiu la sol, poți opta pentru rafturi, etajere sau dulapuri prinse pe perete (la circa 60 – 150 cm de podea). Astfel, vei putea să eliberezi spațiu important și să obții un efect special pentru aceste piese de mobilier practice plasate la înălțime. 

De exemplu, poți încerca să așezi o ramă formată din dulapuri din lemn negru în jurul unui televizor mare prins în perete, iar lângă aceasta încă două sau 3 linii cu dulapuri prevăzute cu uși din sticlă. Dulapurile din jurul televizorul vor arăta ca un tablou și vor fi foarte practice pentru că poți ascunde acolo o mulțime de lucruri.

De partea cealaltă, cele două sau 3 dulapuri cu uși transparente pot găzdui pahare diverse de bar și sticle de băuturi scumpe. Astfel, vei putea integra și afișa un bar ingenios chiar în designul livingului.

Când urmează să aranjezi mobila în living, stabilește un punct de atracție cum ar fi o canapea sofisticată, un șemineu electric foarte frumos, un perete care pune în evidență o operă de artă deosebită sau o priveliște largă și luminoasă spre grădina exterioară. După ce ai stabilit care este acest punct, poți începe să gândești amplasarea mobilierului în jurul acestuia, ținând cont și de modul confortabil în care vei folosi acele piese. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top