Now Reading
Editura Publisol lansează „Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”

Editura Publisol lansează „Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”

Revista Psychologies
editura-publisol-lansează-patru-decenii-în-serviciul-casei-regale-a-româniei-memorii-1898-1940

Editura Publisol continuă seria lansărilor istorice cu o epopee regală, Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940, de Eugeniu Arthur Buhman.

Deși, la prima vedere, cititorul ar putea crede că are de-a face cu o carte de memorii, cartea nu este doar atât, ea se constituie într-o adevărată epopee a monarhiei din România, văzută prin ochii unui om care și-a servit, cu devotament, țara și regii.

Eugeniu Arthur Buhman a fost un fin observator al Curții Regale a României, sub trei suverani: Carol I, Ferdinand și Carol al II-lea, în perioada 1898-1940. Autorul își povestește în carte amintirile.  Este omul care și-a petrecut întreaga viață activă în preajma celor trei regi pe care i-a avut România și a familiilor acestora. Dezvăluie amănunte, unele puțin sau deloc cunoscute, dar încearcă să rămână obiectiv.

Pe lângă evenimente și amănunte din viața personală a Familiei Regale, în relatările sale își află loc, în mod firesc, și o serie de evenimente de mai mare sau mai mică importanță din viața politică, mondenă, economică și culturală a României acelor vremuri. Din România si nu doar din România, ci și din Europa și din alte părți ale lumii, pentru că Eugeniu Buhman a trăit și a slujit în perioada când omenirea s-a confruntat cu două conflagrații mondiale, când răscoalele și revoluțiile izbucneau frecvent, peste tot în lume, când dispăreau țări de pe harta lumii, datorită invaziilor, si când asasinatele nu mai erau o știre, ci realitatea cotidiană.

Cartea Patru decenii în serviciul Casei Regale a României. Memorii 1898-1940 reprezintă o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și nu numai, pentru că aduce în atenția publicului amănunte neștiute, poate, din viața Familiei Regale a României și a conjuncturilor politice și economice ale vremii.

Cartea este disponibilă pe publisol.ro, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă, la un preț recomandat de 44.90 lei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top