Now Reading
Mamutul banilor: valorifică puterea psihologiei financiare

Mamutul banilor: valorifică puterea psihologiei financiare

Revista Psychologies
mamutul-banilor-valorifică-puterea-psihologiei-financiare

Când vine vorba de instinctele noastre financiare, nu suntem mai evoluați decât strămoșii noștri care vânau mamutul lânos cu sute de mii de ani în urmă. Asta pentru că, lucruri simple, precum economisirea sau evitarea cheltuielilor excesive, care ne pot ajuta să obținem succesul financiar, se află în contradicție cu modul în care a supraviețuit și a evoluat specia noastră. Acesta este și motivul pentru care, în ciuda volumului imens de informații și sfaturi din partea experților financiari, majoritatea oamenilor nu par să se descurce cu gestionarea finanțelor personale. Cartea Mamutul banilor, recent apărută la editura ap! (ACT și Politon), abordează într-o manieră originală și eficientă problema gestionării banilor și te ajută să valorifici puterea psihologiei financiare pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani și a-ți atinge obiectivele.

Mamutul banilor: Valorifică puterea psihologiei financiare  pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani, pentru a evita dispariția pecuniară și a-ți atinge obiectivele financiare de dr. Brad Klontz, dr. Ed Horwitz și dr. Ted Klontz, se concentrează pe convingerile și obiceiurile noastre cu privire la bani, dar și asupra înțelegerii originii acestor comportamente, scopul ei fiind să ne ajute să înțelegem cu adevărat modul în care trecutul nostru multigenerațional ne-a influențat relația actuală cu banii. Înțelegând aceste aspecte ce țin de modul în care s-a născut atitudinea noastră față de bani și modul cum ne administrăm banii în general, vom putea să facem schimbările necesare pentru a ne bucura cu adevărat de succes financiar.

Ești psiholog? Află cum te poți promova pe Psychologies de aici!

Mamutul banilor este cartea care te va ajuta să îți înțelegi propriul comportament vizavi de bani și să îți dai seama ce trebuie să faci pe viitor pentru a-ți gestiona banii mai inteligent. Scrisă pentru oricine speră să-și îmbunătățească relația cu banii dar și pentru cei care vor doar să perfecționeze elementele de bază ale comportamentului financiar responsabil, această lectură este ideală și pentru cei care manifestă un interes special pentru modul în care interferează psihologia, economia și finanțele personale.

BRAD KLONTZ este doctor în psihologie, planificator financiar certificat și expert în psihologia financiară, ajutând numeroși indivizi să-și înțeleagă propriile opinii cu privire la bani. Este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton (SUA).

EDWARD HORWITZ este planificator financiar certificat și specialist în comportamentul financiar, cu o vastă experiență în planificarea financiară, managementul riscului și crearea de soluții de psihologie financiară pentru organizații. Este profesor asociat la Departamentul de Economie și Finanțe al Facultății de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton, unde deține catedra de managementul riscului finanțată de compania de asigurări Mutual of Omaha.

TED KLONTZ este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton și fondatorul Institutului de Psihologie Financiară.

Această carte privește bunăstarea financiară dintr-o perspectivă psihologică și evolutivă, dezvăluind obstacolele care îi împiedică pe oameni să facă primii pași critici către bunăstarea financiară, examinând modul în care instinctele și convingerile noastre despre bani ne influențează comportamentele financiare. În calitate de experți de top în psihologie financiară, autorii Dr. Brad Klontz, Dr. Ed Horwitz și Dr. Ted Klontz te vor ajuta să conștientizezi cum ți-au influențat convingerile pe care le ai despre bani deciziile financiare de până acum, ce alte obiceiuri mai sănătoase ai putea adopta în acest sens sau cum ai putea construi o viață financiară mai sigură pentru tine și familia ta. În aceste pagini vei găsi, pe lângă explicațiile psihologice foarte interesante ale unor comportamente pe care le ai, și la care nu te-ai gândit niciodată prea mult până acum, și o serie de  instrumente foarte utile cu ajutorul cărora îți poți corecta convingerile cu privire la bani care te împiedică să ai viața prosperă pe care ți-o dorești.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în non-ficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top