Now Reading
Noaptea cind cineva a murit pentru tine

Noaptea cind cineva a murit pentru tine

Revista Psychologies
Autor: Bogdan Suceava
Editura: Polirom

Romanul „Noaptea cind cineva a murit pentru tine” exploreaza, la peste doua decenii de la desfasurarea evenimentelor, semnificatiile unor episoade ale revolutiei romane.

Noaptea cind cineva a murit pentru tine, Bogdan Suceava, Editura Polirom
Romanul „Noaptea cind cineva a murit pentru tine” exploreaza, la peste doua decenii de la desfasurarea evenimentelor, semnificatiile unor episoade ale revolutiei romane.

Un grup de studenti petrece noaptea de 25 decembrie 1989 in cladirea Universitatii, in centrul Bucurestiului, intr-un perimetru de siguranta aflat in interiorul Facultatii de Geologie. In jurul cladirii, in decursul intregii nopti, au loc schimburi de focuri.

La citeva sute de metri distanta, un grup de militari pazeste un punct strategic in apropierea cladirii fostului Comitet Central. Nu este prima oara cind destinele unora dintre acesti studenti si militari se intersecteaza. Odata cu aparitia zorilor, aflam ce s-a intimplat in acea noapte.

„Impartindu-si timpul intre matematica si literatura, Bogdan Suceava a descris literatura drept adevarata sa pasiune. Poate nu surprinzator, cartile sale dezvaluie ordinea si structura unei minti matematice. Dar in timp ce in multe dintre ele regasim abordari realiste, frecvent apar si elemente de fantastic. Indiferent de tema, scrisul lui Bogdan Suceava oscileaza intre comic si tragic, intre linistit si exploziv, intre fizic si metafizic.”
Ehren Schimmel, Sanda Cordos, Review of Contemporary Fiction

Bogdan Suceava, scriitor

Bogdan Suceava (n. 1969) este associate professor la California State University, Fullerton, SUA, unde preda geometrie.
–  Este, intre altele, autorul romanelor Venea din timpul diez (Polirom, ed. I, 2004; ed. a II-a, 2010; roman tradus in maghiara si bulgara, in curs de publicare in limba engleza), Miruna, o poveste (2007) si Vincent nemuritorul (2008).

Citeste aici un fragment din carte.

Citeste Motivatia unor pagini neasteptate – o confesiune a autorului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top