Now Reading
Piatra Magica

Piatra Magica

Revista Psychologies
Autor: Kevin Crossley-Holland
Editura: Nemira, 2008

In 1199, in teritoriile de la Frontiera galeza, tanarul Arthur de Caldicot asteapta cu nerabdare sa creasca pentru a deveni cavaler intr-o Europa framantata de cruciade.Piatra Magica, Kevin Crossley-Holland, Nemira
In 1199, in teritoriile de la Frontiera galeza, tanarul Arthur de Caldicot asteapta cu nerabdare sa creasca pentru a deveni cavaler intr-o Europa framantata de cruciade.

Intr-o zi, Merlin, prietenul tatalui sau, ii daruieste in mare secret o piatra neagra si lucioasa, piatra magica ce-i dezvaluie un univers paralel in care traieste un alt Arthur, cel care odinioara a fost rege…
Ghidat de acest model ivit din trecut si nerabdator sa-si implineasca destinul de cavaler, Arthur de Caldicot incepe un periplu printr-o lume legendara, prin vremuri de mult apuse, pline de bravura si miraculos.
Piatra magica este primul volum din trilogia Arthur, din care mai fac parte romanele La rascruce si Regele Taramului dintre Hotare.

Kevin Crossley-Holland este poet si scriitor englez, autor de antologii si de carti pentru copii. S-a nascut in 1941 in Mursley, North Buckinghamshire, si a crescut in Whiteleaf, un sat din vestul Angliei. A studiat la Oxford, unde si-a descoperit pasiunea pentru literatura anglo-saxona. Dupa absolvire a fost bursier Gregory in poezie la Universitatea din Leeds, iar intre 1972 si 1977 a predat literatura anglo-saxona la Universitatea din Londra.
 
Prima sa carte a fost o traducere a epopeii Beowulf, semnand apoi volume ce reiau teme traditionale ca The Norse Myths sau British Folk Tales, alaturi de numeroase culegeri pentru adulti si copii. Realizator consacrat de emisiuni radio, lector la British Council si membru al Societatii Regale pentru Literatura..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top