Now Reading
Donații de zeci de mii de euro, pentru femeile însărcinate aflate în nevoie, la Gala Bunei Vestiri

Donații de zeci de mii de euro, pentru femeile însărcinate aflate în nevoie, la Gala Bunei Vestiri

Revista Psychologies
donații-de-zeci-de-mii-de-euro-pentru-femeile-însărcinate-aflate-în-nevoie-la-gala-bunei-vestiri

Concertul caritabil Gala Bunei Vestiri, organizat pe 25 martie de către Asociația Life Call împreună cu Radio România, în scopul susținerii femeilor însărcinate aflate în nevoie, a prilejuit strângerea a peste 30 de mii de euro.

852 de persoane prezente la eveniment au contribuit prin sponsorizări și achiziționarea de bilete la gală la continuarea cu succes a misiunii Asociației Life Call, de a dezvolta prima platformă digitală de consiliere online gratuită a femeilor însărcinate în nevoie și de a le oferi acestora ajutoare materiale și financiare.

Evenimentul ce a inclus cocktail și concert caritabil a durat peste patru ore și a prilejuit întâlnirea publicului cu artiști români celebri: „Maestrul” Gheorghe Zamfir, sopranele Rodica Gabriela Anghelescu și Silvia Micu, cunoscutul tenor Vlad Miriță și Raluca Angel, fosta solistă a trupei Angels, Orchestra Simfonică Valahia, dirijată de Maestrul Florin Totan și Grupul Psaltic „TRONOS” al Catedralei Patriarhale care este cel mai cunoscut grup de muzică bizantină de la noi din ţară. Surpriza serii au fost copiii din Grupul Tronos junior – care au urcat pentru prima oară pe o scena cu public. Acești copii au încheiat într-un mod angelic și înălțător întreg evenimentul sub bagheta arhidiaconului Mihail Bucă.

Gala Bunei Vestiri a fost prezentată de Alina Sorescu.

Pe scena Sălii Radio a fost prezent și părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, care a transmis un mesaj de susținere a cauzei Asociației Life Call din partea Preafericitului Patriarh Daniel.

„Pentru mine a fost un adevarat REGAL, un omagiu adus vieții într-o zi atât de însemnată pentru noi creștinii ortodocși – ziua de Buna Vestire. Mă bucur că atâta lume s-a alăturat cauzei și că prin Life Call vocea femeilor însărcinate aflate în nevoie se face auzită. Mulțumesc fiecarui artist în parte și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestei gale, deopotrivă spectatori și sponsori. Fără comunitate și ajutorul Domnului, binele nu se poate face!” a declarat Adelina Fronea, președinta Asociației Life Call.

Întreaga sumă de bani rezultată din desfășurarea evenimentului este direcționată către inițierea, implementarea și mentenanța primei platforme online de consiliere gratuită a femeilor însărcinate aflate în nevoie, precum și către acordarea de ajutoare materiale și financiare pentru aceste femei și pentru copiii lor. De asemenea, participarea la emisiuni televizate prin care s-a anunțat acest eveniment de către președintele Asociației Life Call, Adelina Fronea, a prilejuit atragerea de sponsori care și-au asumat sprijinirea derulării proiectului online pentru femeile însărcinate, dar și ajutorarea anuală a celor aflate în nevoie.

Proiectul digital al Asociației Life Call implică resurse materiale și umane semnificative și se derulează în patru etape majore:

  • martie 2023 – Etapa de aliniere metodologică cu specialiști psihologi și sociologi
  • aprilie – septembrie – Identificarea respondentelor (femei din diferite categorii sociale și zone ale țării care au trecut la un moment dat prin criză de sarcină) și realizarea efectivă a cercetării pe un eșantion reprezentativ la nivel național
  • iulie – octombrie – Realizarea propriu-zisă a platformei online și a conținutului acesteia, pornind de la rezultatele cercetării
  • noiembrie – Lansarea platformei online de consiliere și sprijin pentru femeile însărcinate aflate în nevoie

Prin acest proiect strategic pentru România Asociația Life Call dorește să ajungă, în fiecare an, la peste 10.000 de femei însărcinate aflate în nevoie. De asemenea, partea de cercetare din acest proiect va fi parte din fundamentarea unui viitor proiect de lege privind sprijinul real al acestor femei.

Despre: Asociația Life Call are drept misiune derularea de programe educaționale de prevenție a crizei de sarcină atât către tineri cât și către adulți și oferirea de consiliere de înaltă calitate și ajutor susținut și concret femeilor însărcinate care se găsesc în criză de sarcină, pentru un parcurs firesc al vieții bebelușului lor încă nenăscut.

Life Call se angajează să consilieze aceste femei, cu multă iubire și blândețe și să le ajute material și financiar, acolo unde este nevoie, până când copiii lor vor împlini 2 ani.

Cei care doresc să sprijine proiectele Life Call o pot face prin donații directe la lifecall.ro/doneaza sau în conturile Asociației Life Call:

  • LEI: RO48BTRLRONCRT0532952101
  • EUR: RO95BTRLEURCRT0532952101
  • USD: RO02BTRLUSDCRT0532952101

De asemenea se pot dona și recurent 2 Eur/lună.

Trimite FEMEIE la numarul 8845 si donează 2 EURO lunar*

*Pentru dezabonare, poți trimite oricând un SMS la numărul 8845 cu codul FEMEIE STOP. Nu se percepe TVA pentru donaţiile prin SMS. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile şi Vodafone România.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top