Now Reading
8 tipuri principale de piercing-uri pentru ureche

8 tipuri principale de piercing-uri pentru ureche

Revista Psychologies
8-tipuri-principale-de-piercing-uri-pentru-ureche

Piercing-urile pentru ureche sunt considerate printre cele mai simple și poate chiar printre cele mai banale pentru că majoritatea oamenilor și le fac de la vârste foarte fragede. Însă nu este chiar așa. 

Dacă privești urechea ca pe o încăpere goală ce așteaptă să fie decorată, vei observa că piercing-urile aduc o notă de originalitate. Dar știai că există cel puțin 10 locuri diferite pentru un piercing de ureche și că pentru toate acestea există și modele diferite de bijuterii chiar de înaltă calitate? Iată care sunt.  

1. Piercing-urile de lobi

Deși lobii urechilor sunt accesorizați încă din copilărie cu cercei, ei sunt locuri frecvente și comune pentru a pune și o serie de piercing-uri în serie sau în pereche. 

Așadar, poți experimenta cu diferite variante pentru a crea un look neconvențional sau combina o pereche de cercei simpli sau chiar eleganți cu un piercing pentru ureche din aur și să arăți mai cool ca niciodată. 

2. Piercing-urile Helix

Helix este orice piercing făcut în cartilajul superior al urechii și există mai multe tipuri. 

  • Un piercing helix standard se face în cartilajul superior exterior; 
  • O altă variantă este cea în porțiunea de cartilaj cea mai apropiată de tâmplă; 
  • Deși mai puțin populară, se mai practică și aplicare unui piercing helix pe partea exterioară a cartilajului sau pe partea interioară

Toate acestea pot fi inserate ca piese singulare, în pereche sau în șiruri, pe toată lungimea cartilajului superior. Majoritatea modelelor de cercei alese pentru aceste tip de piercing-uri sunt circulare, îmbrățișând astfel urechea sau cele de tip bobițe de diferite dimensiuni.  

3. Piercing-urile auriculare

Acestea se fixează pe marginea cartilajului urechii exterioare, între helix și lobul urechii. Arată fantastic de unul singur sau ca parte a unui grup de piercing-uri.

Totodată, la fel ca în cazul piercing-ului helix, piercing-ul de auriculă permite folosirea mai multor stiluri de bijuterii din cae poți alege: inelare cu mici mărgele de metal, semicercuri, cercei bobiță cu șurub, petrecuți parte peste parte, intercalați, cercei plați etc. 

4. Piercing-urile Snug

Numit și anti-helix, acesta este un pierce orizontal ce străpunge porțiunea urechii aflată între marginea urechii și cartilajul interior. 

Specialiștii spun că este cel mai dureros și cu o vindecare de lungă durată, însă cu siguranță este un piercing unic și te ajută să obții un look inedit și neconvențional. În plus, există o gamă largă de bijuterii și pentru piercing-urile snug, astfel încât să le poți personaliza așa cum dorești.

5. Piercing-urile Rook

Se inserează în pliurile groase ale cartilajului din urechea interioară și este unul dintre cele mai neobișnuite piercing-uri. De ce? Pentru că anatomia fiecărei urechi în parte este diferită iar la unele persoane această zonă s-ar putea să nu fie atât de proeminentă.  

6. Piercing-urile Tragus

Poți opta pentru un look mai îndrăzneț cu un piercing tragus. Acesta se inserează pe mica bucată de cartilaj care acoperă canalul urechii, aflat lângă tâmplă, fiind un piercing de cartilaj.  

Sunt printre cele mai populare modele și există 4 tipuri diferite de piercing tragus, ceea ce înseamnă că îl poți găsi cu ușurință pe cel care ți se potrivește cel mai bine ție și stilului tău. 

  • Tragus standard – piercing-ul tipic pentru care poți folosi cerceii tăi favoriți; 
  • Antitragus – este amplasat pe o mică parte a urechii, vizavi de tragus și chiar deasupra lobului, ideal pentru cercei mai mici, cum ar fi „huggies”;
  • Tragus de suprafață – se face doar pe piele în această zonă și nu străpunge cartilajul și oferă un efect dublu pentru cercei.
  • Tragus vertical – se face pe lungime și necesită un cercel curbat care are două capete.

7. Piercing-urile Daith

Un piercing daith îți permite să porți cercei în mijlocul urechii. Acesta trece prin pliul cartilaginos intern al urechii și este potrivit pentru o multitudine de modele de cercei decorativi. 

8. Piercing-urile industriale

Acestea sunt una dintre cele mai populare modele pentru adepții unui look rebel, în special din zona punk, rock și goth. 

Modelul industrial străbate urechea dintr-o parte în alta, ceea ce implică, de fapt, două piercing-uri: unul pe helixul din exteriorul urechii și unul pe partea helixului cea mai apropiată de tâmplă. Acestea sunt conectate printr-o bară subțire de metal. 

Un lucru pe care trebuie să-l reții și pe care cu siguranță ți-l va spune și personalul de la salon este că pentru orice piercing trebuie să folosești bijuterii din materiale ce nu oxidează, cel puțin în primele luni. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top