Now Reading
Despre intoleranta alimentara cu Daniela Nane

Despre intoleranta alimentara cu Daniela Nane

Revista Psychologies


Psychologies: Este cunoscut faptul ca sunteti foarte preocupata de sanatate si de alimentatia corecta. Ne-ati putea explica ce inseamna intoleranta alimentara?

Daniela Nane: Desigur. Atunci cand consumam un aliment la care avem intoleranta alimentara, organismul are o reactie de respingere la proteinele continute de respectivul aliment, pentru ca nu le poate digera corespunzator.

Practic organismul nostru duce o lupta cu aceste alimente, lupta care ne afecteaza starea de bine.

De aceea este necesar sa stim ca nu toate alimentele considerate sanatoase pot fi cu adevarat benefice tuturor.

Sa va dau un exemplu: stiati ca iaurtul poate determina intoleranta alimentara?

Uneori, prin continutul de drojdie, iaurtul poate cauza probleme ale pielii.

Un alt aspect pe care as dori sa il punctez este faptul ca adeseori suntem tentati sa confundam intoleranta alimentara cu alergiile alimentare.

Daca in cazul unei alergii alimentare efectele asupra organismului apar aproape instantaneu, odata cu ingerarea alimentelor „daunatoare”, cand vorbim despre intoleranta alimentara trebuie sa stim ca aceasta da nastere unor complicatii mai lente ca reactie, mai putin evidente, insa cuantificabile.


De ce este atat de important sa cunoastem alimentele la care avem intoleranta?

D.N.: Pentru ca in acest mod ne putem regasi starea de bine, inlaturand pentru un timp ingredientele care nu ne sunt benefice din toate produsele pe care le consumam, pentru ca organismul nostru le respinge oricum, neputandu-le digera corespunzator. Astfel eliminam tot disconfortul.

Orice persoana poate face acest lucru foarte simplu, printr-un test medical de depistare a intolerantei alimentare, care o va ajuta sa evite problemele digestive, ii va oferi un regim alimentar optim si personalizat 100%, pentru a se simti in forma maxima 7 zile din 7, eliminand balonarea, migrenele, starile de epuizare sau problemele de ten.

Mai mult, ceva important pentru femei: daca vom elimina din dieta produsele la care avem intoleranta alimentara, ne vom putea atinge mai usor greutatea ideala.


Ne puteti prezenta cateva simptome ale intolerantei alimentare?

D.N.: Intoleranta alimentara poate genera o paleta larga de manifestari: de la migrene, stari de oboseala de-a lungul zilei, iritabilitate, balonare, probleme cu digestia, pana la eruptii cutanate si tot felul de probleme ale tenului, plus imposibilitatea de a slabi.

Acestea se manifesta diferit de la persoana la persoana, in functie de gradul de intoleranta alimentara pe care il manifesta fiecare la consumul alimentelor „problema”.

Poate intoleranta alimentara sa cauzeze anumite boli?

D.N.: Uneori. Cand consumam produse la care avem intoleranta alimentara, in organismul nostru se declaneaza o actiune de aparare, se produc inflamatii, dar pot aparea si alte reactii secundare: epuizare, incetinire a metabolismului sau probleme intestinale.

In cazul in care continuam sa consumam in mod constant aceleasi alimente la care avem intoleranta, aceste simptome se pot agrava si pot declansa boli cronice, in general digestive sau imunologice.

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top