5 motive de fericire care nu au nicio legătură cu iubitul perfect

Deseori ne spunem că atunci când vom găsi iubitul perfect, vom fi împlinite. Dar avem o sumedenie de alte motive de fericire pe care le ignorăm. Iată 5 dintre ele.

Citește și:

4 obiceiuri sănătoase pentru o viață împlinită

Cum e corect să alegi? Iei decizii cu inima sau rațional?

Jobul ideal

Nu înseamnă bani mai mulți, dar și satisfacția de a face ceva ce îți produce plăcere. În viață avem nevoie de dezvoltare continuă, de învățare, de progres personal.

Iar aceste lucruri le putem face alegând locul de muncă potrivit, în care simțim că talentele sau experiența noastră sunt explorate și fructificate.

Deseori, succesul financiar vine de pe urma unui job pe care îl faci cu plăcere. De aceea este și recomandat să nu te plafonezi într-un loc de muncă de pe urma căruia nu ai satisfacții, să riști și să îți urmezi visurile.

 

Prietenii adevărați

Sunt la fel de rari ca dragostea adevărată, motiv pentru care, dacă îi ai, bucură-te de compania lor și cultivă-ți astfel de relații.

Studiile demonstrează că relațiile de prietenie ne dau o mai mare satisfacție asupra vieții în general, ne ajută să ne simțim împliniți, utili și valoroși.

Sunt acele persoane pe care știm că ne putem baza indiferent ce se întâmplă în viețile noastre, motiv pentru care prezența lor este sprijinul care ne ajută să depășim mai ușor problemele și obstacolele.

 

Hoby-urile și pasiunile

Nu renunța niciodată la lucrurile pe care le poți face singură pentru tine. Cu toții avem anumite pasiuni, plăceri sau hobby-uri. Iar odată cu vârsta, responsabilitățile, timpul limitat, tindem să renunțăm la ele.

Totuși, acestea ne ajută să ne echilibrăm dispoziția, să ne încărcăm cu energie și să avem sentimentul că facem lucruri cu adevărat valoroase și importante pentru noi.

Investește timp în aceste mici plăceri, pentru că ele sunt cele are îți dau o stare de bine și mulțumire.

 

Respectul de sine

Învață să te valorizezi și nu permite nimănui să te facă să te simți altfel. Depinde de fiecare dintre noi să ne construim permanent stima de sine, să ne ascultăm nevoile și dorințele, să ne apreciem și să avem încredere în noi înșine.

Totodată, lasă deoparte lucrurile care te supără și te întristează, cele de care uneori cu toții avem tendința să ne agățăm, uitând deseori cine suntem cu adevărat.

Pleacă din relații toxice, indiferent că sunt de iubire, prietenie, chiar și familiale. Învață să îți acorzi tu respect și să ai încredere că atunci când faci curățenie în viața ta, faci de fapt loc pentru lucruri mai bune pentru tine.

 

Iubește-te așa cum ești

Vrei să fii mai slabă? Mai trendy? Mai sociabilă? Învață să te iubești exact așa cum ești, iar în drumul dezvoltării tale personale încurajează-te, nu te critica pentru ritmul în care obții sau nu rezultatele dorite.

Atunci când înveți să te iubești așa cum ești, asta vei transmite și celor din jurul tău. Cum altfel vei găsi pe cineva care să te iubească dacă tu nu ești prima care face acest lucru?

 

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Sfaturi pentru părinţi: cum să ţinem pasul cu copiii care se maturizează prea repede
Sfaturi pentru părinţi: cum să ţinem pasul cu copiii care se maturizează prea repede

Copiii care se maturizează prea repede sunt o provocare pentru părinți. Dar asta nu înseamnă că nu există soluții. Iată ce putem face pentru a ține pasul cu nevoile lor.

Citeste
Semne că partenerul de cuplu are o atitudine pasiv-agresivă
Semne că partenerul de cuplu are o atitudine pasiv-agresivă

Uneori avem parte de certuri în cuplu, iar alteori tensiunea este simțită, dar mesajele nu sunt clare. Iată câteva indicii că partenerul tău are o atitudine pasiv-agresivă.

Citeste
De ce atracţia sexuală nu e suficientă pentru o relaţie de cuplu
De ce atracţia sexuală nu e suficientă pentru o relaţie de cuplu

Atracția sexuală cu certitudine joacă un rol important, altfel… am fi prieteni și atât. Dar asta nu înseamnă că este suficientă pentru o relație de cuplu durabilă.

Citeste
Tu cum îți alegi partenerul de cuplu?
Tu cum îți alegi partenerul de cuplu?

Fiecare avem în minte un ideal relațional și cum vrem să fie iubitul ideal. Sau, măcar, cum nu vrem să fie. Iată câteva criterii interesante când îți alegi partenerul de cuplu.

Citeste
De ce cuplurile cu adevărat fericite nu fac paradă pe social media
De ce cuplurile cu adevărat fericite nu fac paradă pe social media

Instagram, Facebook… social media este deja o constantă în viața noastră. Iar toate pozele cu oameni îndrăgostiți, de cele mai multe ori nu reflectă cu adevărat realitatea, iată de ce.

Citeste
Teama de atașament în cuplu: cauze și remedii
Teama de atașament în cuplu: cauze și remedii

Deseori teama de atașament în cuplu este dificil de recunoscut, iar noi îi găsim diverse alte explicații. Iată care sunt cauzele ei, dar și ce avem de făcut.

Citeste