Cartea pe hartie, o nebunie

Cati dintre noi mai savuram o carte fizica, fie ea si ultima aparitie? Cum putem eluda dependenta de tehnologie care face experienta cititului mai atractiva si poate mai simpla oriunde ne-am afla? Sa dam cartii fizice ce e al cartii fizice! Olfactiv, tactil si, de ce nu, imaginativ si experiential.

 

Dupa coordonatele de mai sus, campania “Librar pentru o zi” initiata de Libraria Bizantina face ca lucrurile sa se simplifice si de fapt, nu ne permite  sa uitam ca NOI putem mentine suprematia cartii tiparite.

Mai mult, aduce in fata noastra, a publicului, oameni de valoare care impartasesc valorile lecturii fizice. Fie ca vorbim de Andrei Plesu, Dan C. Mihailescu sau Horia-Roman Patapievici, fie ca vorbim de personalitati care iubesc cartea, fara ca aceasta sa faca obiectul profesiei  lor, ca Andi Moisescu, Grigore Lese, Catalin Stefanescu sau Eugenia Voda. Cu totii devin partasi la mica “nebunie” de a promova cartea fizica.

Fiecare miercuri e detinuta de librarul invitat care pune amprenta personala si care face ca doua ore petrecute in librarie sa echivaleze cu un “furt” legitim de informatie.

Poti sa ii si atingi, sa le vorbesti sau chiar sa ii interoghezi! Ca sa fii la zi cu librarul invitat, intra 24/7  pe www.librariabizantina.ro  sau mai bine, poti sa dai o fuga acolo miercurea de la 19:00 pentru o infuzie de cultura in stare pura.

Asadar, sa dam librarului ce-i al librarului!

 

Foto: Open book

loading...
Comentează și tu
Recomandări
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze

Sentimentele verilor si ale oraselor „Ce sentiment de l’ete“ este […]

Citeste
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman.

Citeste
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD. S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

Citeste
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

BraveKids, cel mai mare festival dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate a avut loc de curand in Polonia, iar Romania a fost reprezentata de Ioana Ginghina.

Citeste
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio

Vineri, 17 iunie (19.00), concertul care incheie o bogata stagiune a Orchestrei Nationale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor roman CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul va propune o creatie a celebrului compozitor francez al Bolero-ului: RAVEL – Concertul in sol major pentru pian si orchestra. Il veti aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR jr., distins in 1994 cu Premiul „Cella Delavrancea”, acordat de maestrul Dan Grigore.

Citeste