Now Reading
Am cunoscut bărbatul potrivit atunci când am învățat să nu mă opresc la primul venit

Am cunoscut bărbatul potrivit atunci când am învățat să nu mă opresc la primul venit

Eu aveam un principiu: primul venit, mă opresc la el și încerc să văd ce iese. Așa, îmi anulam orice ocazie să cunosc alți oameni. Iar bărbatul potrivit tot nu apărea. Până când am ales să nu mă mai implic prea repede în relații.

Citește și:

Compatibilitate: Cred că am nevoie de un partener disfuncțional…

Am nevoie de un partener inteligent și ambițios. Altfel, îmi pierd repede interesul.

O fi un semn de seriozitate?

Mă gândeam mereu că este decent ca atunci când îți place cineva să nu cauți în continuare să cunoști oameni noi. Să acorzi atenție persoanei respective și să vezi unde va duce relaționarea.

Am reușit în felul ăsta să intru în relații cu oameni cunoscuți de o săptămână, să mă dedic descoperirii lor și să refuz să mă mai uit în jur. Pentru că mie mi se părea un semn de seriozitate.

O fi fost, dar nu mi-am reprezentat interesele prea bine. Pentru că interesul meu era să găsesc bărbatul potrivit, nu să tot încerc marea cu degetul. Și astfel am pierdut câțiva ani, în relații puțin semnificative, ba unele, de-a dreptul nepotrivite. Dar îndurate toate cu stoicism.

Pentru că citisem eu că în relații se depune efort și trebuie să muncești constant ca să funcționeze. Aiureală. Acum, am aflat și eu că dacă ești lângă cine trebuie, scapi de multe dureri de cap pe care anterior, chiar ți le justificai.

Da, există mereu „muncă” și atenție și implicare. Dar toate sunt mult mai ușor de făcut dacă ești într-o relație care îți e bună. Vă e bună.

 

Fără limitări

Să îmi limitez opțiunile, pentru mine a însemnat să dau șanse acolo unde nu era cazul, să îmi permit să mă îndrăgostesc prea ușor și să îmi fac speranțe prea repede.

Atunci când am hotărât să socializez mai mult, să cunosc mai mulți oameni, chiar să și ies la mai multe prime întâlniri, dorința mea de a-mi găsi un partener potrivit nu a mai fost însoțită de nicio presiune. Din partea mea.

Da, asta voiam. O relație care să meargă, un om lângă care să-mi fie bine. Iar să ies cu mai mulți tipi credeam că este o dovadă de neseriozitate supremă.

Neseriozitatea era față de mine și nevoile mele. Pentru că rămânând la primul venit, îmi dădeam singură impresia că este singura opțiune și că trebuie să o fac să meargă.

Niciodată nu ai o singură opțiune. Doar atunci când alegi să vezi lucrurile așa. Eu am învățat să mă relaxez, să nu pup broaște și să rămân așteptând să văd transformarea, și, mai ales, să îmi pese de mine, în primul rând.

Am ieșit, am cunoscut mai mulți oameni, iar în cele din urmă am rămas alături de cel potrivit mie. Pe care am avut timp să îl cunosc, să îl văd în mijlocul celorlalți ca fiind ceea ce aș vrea, să apreciez constața lui în a mă curta. Și nu am greșit.

După 10 ani împreună, pot spune în continuare că am ales bine. Pentru că nu m-am mai oprit la primul venit. Ceea ce vă recomand tuturor.

Atunci când nu te uiți în jur, atunci pierzi șanse care apar și ajungi să crezi… că tu nu ai noroc sau că ție nu ți se întâmplă. Fii corectă cu tine, pentru că ești singura persoană față de care ai o datorie.

Foto: shutterstock.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!