Now Reading
De ce avem nevoie de atentie din partea celor dragi

De ce avem nevoie de atentie din partea celor dragi

Revista Psychologies

Legatura emotionala cu parintii ne ghideaza toata viata. Cand in copilarie nu simtim iubire si nu primim atentie, nu ne putem dezvolta sanatos. Asadar, iata de ce avem nevoie de atentie.

 

 

Vorbe incarcate de repros se rostogolesc domol strigandu-si nevoia de atentie.

Imi pun casca si ma asez confortabil continuand sa pictez. Urmaresc pensula ce danseaza pe tonuri de rosu in ringul de piele neagra, lasand ochii mintii sa treaca dincolo de forme pentru a vedea… o fetita balaie cu ochi albastri si sufletul scaldat in lacrimi, manifestand o incercare de zambet timid pentru a ascunde tristetea ca este neglijata.

Mama, impovarata de energia unui sot alcoolic si violent, impreuna cu tatal prea ocupat si preocupat doar de minunatul elixir ce-l duce intr-o alta lume.

Au hotarat sa trimita fetita cu codite si zambet trist in grija unei matusi cu fiinta amprentata de credinta ca … inutili sunt copiii si finalmente doar o povara.

Plasmuiesc in mintea fragila a copilei intelegerea ca din decorul propriei existente lipsesc: atentia si iubirea, pentru ca, nu-i asa, cine te iubeste, te vede.

O privesc si ma privesc iar propria mea neputinta ma doare. Pot sa creez o fisura in edificiul atentia valoreaza iubire” consolidat vreme de aproape 60 de ani?

Si daca da, cum ar trebui sa il ating: cu maini ce daruiesc caldura doar cat tine imbratisarea? prin cuvinte cu valoare de simboluri ale altor simboluri? sau prin intelegerea si manifestarea faptului ca iubirea este prin ea insasi, fara forme cu nume de atentie”, doar continut?

Convorbirea curge monoton, penduleaza parca la nesfarsit intre atac si aparare: TIC – atac, TAC – aparare si … atat, fara schimbari de registru, vibratie ori perceptie.

Tandemul atentie-iubire” imi zambeste ironic, neclintit si neatins: inteleg si manifest faptul ca IUBIREA ESTE.

Ce lipseste? Eu pot sa inteleg dar, oare eu manifest?

 

 

 

De Daniela Cotuna

 

 

Citeste si:

Sentimentul de abandon la copii

Cum iti protejezi copilul cand ai o relatie de cuplu toxica

 

 

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top