Now Reading
O fi el băiat bun, dar dacă nu există chimie, rămânem prieteni!

O fi el băiat bun, dar dacă nu există chimie, rămânem prieteni!

Nu cred că soluția pentru o viață de cuplu împlinită este să găsești un „băiat bun”. Dacă îți găsești unul potrivit ție, atunci poate ai o șansă.

Citește și:

Uneori, anumiți oameni apar în viața ta fix la momentul potrivit

Este extrem de important să ții cont de nevoile tale

Atunci când ești single și, eventual, ai puțin peste 30 de ani, cu certitudine se vor găsi prietene, mătuși, bunici și vecine dornice să te „ajute” să te cuplezi.

Pentru că, nu-i așa, dacă faci parte dintr-un cuplu, totul va merge mai bine, ești mai împlinită și, cine știe, poate chiar găsești fericirea….

Să spunem că toate pețitoarele mele fac parte dintr-o categorie de vârstă în care degeaba le-aș spune că fericirea personală ține de mine și nu de un potențial iubit. E prea dificil de apreciat. Mai mult, aș putea trece drept deprimată că sunt singură, iar căutările lor ar deveni mai asidue.

Revenind la bunele intenții cu care mă copleșesc fără să le fi cerut asta, mi-au fost prezentați diverși nepoți, colegi de muncă sau, într-o oarecare extremă disperată, o mătușă a vrut să îmi facă lipeala cu un curier care i se părea ei că arată bine și are simțul umorului.

Iar între toți acești nefericiți pretendenți, trăsătura comună pe care o urmăreau doamnele din ecuație era: să fie băiat bun! Oare care este măsura acestei trăsături? Duce gunoiul? Ține ușa la lift deschisă? Spune că vrea nevastă, familie și copii? Aduce banii acasă și nu îi bea cu prietenii? Nu am aflat niciodată.

Pentru că, din amuzament, naivitate, curiozitate sau alte sentimente care am simțit că m-ar obliga, am cunoscut o șarjă dintre acești „potențiali the one”.

Nu spun că aș fi o prea fină cunoscătoare a firii umane, dar majoritatea făceau parte din categoria „să bifăm și treaba asta cu partenera”.

Mulți nu aveau nimic atractiv de spus – poate de asta și erau singuri. Iar majoritatea arătau relevant pentru statutul lor.

Acum, nu spun că este așa o bucurie să nu îți găsești un partener. Dar e destul de complicat să găsești ceva potrivit ție. Și chiar nu cred în: „Nu prea mă atrage, dar e băiat bun”.

Dacă singura lui calitate este aceea de a fi băiat bun și nu simt nicio chimie, nicio ață care să mă tragă spre el… rămânem amici. Nu de alta, dar țin minte că relațiile de cuplu implică și sex. Și dorința de a-l explora pe celălalt. Dacă mă uit la el ca la o carte de telefon, nu-mi arde de explorări.

Vreau chimie și nu vorbesc de aia în care uiți cum te cheamă când îl vezi. Știu că nu e sănătoasă. Dar cea care mă invită să vreau mai mult.

Mi-am dezamăgit toate pețitoarele. Poate nici eu nu procedez cum trebuie, nu spun că mă pricep la ales bărbați – sunt singură, totuși. Dar, trăgând linie, prefer singurătatea unui partener pe care nu știu cum să îl evit sau ignor.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top