Now Reading
Zanele punkiste din New York

Zanele punkiste din New York

Revista Psychologies
Autor: Martin Millar
Editura: Tritonic, 2008

Povestea incepe cind doua zine scotiene exilate din patria lor se trezesc in New York. Morag si Heather descopera uimite noul mediu, dar incearca sa se integreze.Zanele punkiste din New York, Martin Millar, Tritonic
Povestea incepe cind doua zine scotiene exilate din patria lor se trezesc in New York. Morag si Heather descopera uimite noul mediu, dar incearca sa se integreze.

Afla ca nu sunt singure in marele oras, si conflictele cu zinele de toate nationalitatile nu inceteaza sa apara. Drumurile celor doua se despart la un moment dat; Morag se imprieteneste cu Kerry, o tinara frumoasa, dar singura, ce sufera de boala Crohn; Heather ramine cu Dinnie, poate cel mai jalnic, antisocial si supra-ponderal violonist din istoria umanitatii.

Kerry este preocupata de completarea unui alfabet floral. Dinnie are o chirie de platit. Morag si Heather incearca sa-i faca pe cei doi sa se indragosteasca unul de celalalt. Personajele sunt neconventionale, fascinante si atragatoare. Povestea este neconventionala, fascinanta, amuzanta si nu te lasa sa renunti la citit inainte de a ajunge la ultima pagina.

Romanul Zinele punkiste din New York a fost publicat pentru prima data in 1992, apoi republicat in 1994 si 2006. Desi personajele sale degaja inocenta copilareasca, romanul nu se adreseaza copiilor. Zinele lui Millar sunt cu totul diferite de cele din povestile copilariei: sunt zine carora le place sa-si vopseasca parul, sa bea whisky, sa manince ciuperci vrajite, sa cinte la vioara si sa se ia la bataie cu alte zine.

Martin Millar s-a nascut la Glasgow (Scotia), dar in prezent traieste la Londra (Anglia). A scris romane, piese de teatru, povestiri scurte si articole..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top