CItesti acum
De ce plang oamenii cand sunt fericiti

De ce plang oamenii cand sunt fericiti

Revista Psychologies

Lacrimile ajuta la restabilirea echilibrului emotional, si sunt o modalitate de descarcare atunci cand suntem coplesiti de sentimente cu conotatie pozitiva.

 

Sunt foarte multe exemple care atesta faptul ca oamenii raspund experientelor pozitive cu manifestari aparent negative.

O sotie plange atunci cand se reintalneste cu partenerul sau plecat cu serviciul in strainatate o lunga perioada de timp, fanele infocate tipa si plang la concertul artistului preferat, ce sa mai spunem de microbisti cand echipa lor favorita marcheaza golul decisiv.

Sunt firesti, dar oamenii nu s-au intrebat niciodata de ce au aceste reactii. Ei bine, se pare ca cei care raspund cu reactii negative la intamplarile pozitive isi pot controla emotiile intense mult mai repede.

Iar sentimentele negative intense provoaca expresii pozitive. De exemplu, rasul pe sistem nervos apare atunci cand oamenii se confrunta cu situatii dificile sau care ii inspaimanta.

La fel, rasul poate fi prezent in momentele de tristete acuta. Cum rasul elimina endorfine, hormonul fericirii, el devine o modalitate eficienta de reglare a emotiilor si redobandire a echilibrului.

Citeste si

 

Autor: Cristiana Coman

Foto: Crying young woman with smile painted on paper

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top