Citești
Dorinta barbatilor apare din absenta

Dorinta barbatilor apare din absenta

Revista Psychologies

Dorinta devine mai puternica prin rivalitate

rivalitate

Aceata lege este in realitate o aplicatie a primei: daca exista o situatie in care lipsa sa devina amenintatoare este aceea in care apare un rival si incearca sa ne cucereasca iubita. Atunci dorinta noastra devine si mai puternica. Am cunoscut cu totii cupluri care traiau intr-o agitatie sentimentala si sexuala cand dintr-o data infidelitatea unuia a transfromat femeia. Daca femeia este cea infidela, il putem vedea pe sotul ei indragostit nebuneste de ea si, in timp ce nu o mai priveste cu ochii dorintei, acum pofteste la ea cu lacomie. Am putea sa spunem acelasi lucru si despre femeie, daca barbatul este cel care a fost infidel.

De unde aceasta lege de psihologie sentimentala: ″Nu ne dorim niciodata suficient obiectul dorintei decat daca nu ne incearca teama de a-l vedea in posesia de altuia.″ Lege care-si are corolarul logic ca, de indata ce ti-ai eliminat rivalul si posezi din nou obiectul, dorinta se retrage, in timp ce valoarea obiectului se prabuseste. Pe scurt, certitudinea de a poseda ucide dorinta, incertitudinea o intretine.

Lectia este simpla si imperativa: sa lasam intotdeauna o urma de incertitudine in sufletul partenerului. Daca suntem barbati, sa ne pastram prietenele femei, sa ne intalnim cu ele pentru a sta de vorba, sa mergem intr-un restaurant linistit, sa nu dam inapoi din a lega o conversatie cu o femeie la un congres, pe o plaja, sa invitam o femeie necunoscuta la dans la o petrecere. Sa fim fermecatori, seducatori. Nu este vorba deloc de a juca pe seducatorul sau pe cuceritorul de femei, ci de a ne pastra libertatea de a intretine si a avea relatii interpersonale. Daca suntem femeie, este bine sa facem acelasi lucru.

Dorinta se hraneste in placere

Iata ca va pica in brate un fruct necunoscut, va intrebati ce gust are si va hotarati sa-l gustati. Ce mai deliciu! Data viitoare cand intalniti acest fruct, veti avea imediat chef sa muscati din el, caci amintirea pe care o pastrati despre el va indeamna sa faceti acest lucru. Astfel, dorinta se naste din perspectiva placerii. Invers, daca acest fruct ar fi fost lipsit de gust, nu ati fi avut chef sa muscati din nou. Nu exista placere, nu exista dorinta. Legea este: „Dorinta se hraneste din placere.″

Astfel, daca relatiile sexuale cu partenerul sunt nesatisfacatoare, daca ele va procura placeri voluptuoase la care visati si daca aceasta situatie se prelungeste luni si ani este sigur ca dorinta pentru perechea voastra se va stinge. Intr-adevar, unei femei care nu are decat un interes jalnic pentru sex, ii lipseste fervoarea, abilitatea si imaginatia, va sfarsi prin a-si vedea murind dorinta pentru barbatul ei. Probabil ca el ″va cauta in alta parte″ pentru a-si compensa frustrarile, sau poate ca pur si simplu va parasi aceasta femeie. Acelasi lucru se va intampla si cu o femeie.

Lectia este ca trebuie sa-ti faci partenerul sa traiasca o placere intensa. Daca instinctul nostru functioneaza si ne face sa inventam si sa daruim placeri si mangaieri neastptate ar fi fals sa credem ca noi nu avem nimic de invatat. Erotismul se invata si el, dovada stau toate marile civilizatii care au avut tratate de arta iubirii, in special civilizatiile orientale: taoismul, tantrismul, hiduismul. Femeia nu poate sti tot ceea ce-i face placere barbatului, nici el nu poate ghici tot ce-i face placere femeii.

Dar este de ajuns sa afli care sunt gesturile potrivite, mangaierile pertinente, pozitiile bune, miscarile potrivite, in sfarsit, tehnica pentru a le aplica constiincios, cu dragoste, cu fervoare, cu perfectiune. Fara a casca. Trebui sa fii in permanenta atent la celalalt, la nevoile lui. la asteptarile lui, la reactii. la cuvinte si soapte sau la insatisfactii. Expresiile tale de multumire iti calauzesc si incurajeaza partenerul. Stii foarte bine ca exista tot atata fericire in a mangaia cat in a fi mangaiat, mai ales atunci cand percepi starea de bine a celuilalt.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2 3
Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Prinde o reducere o dată în lună! Totul redus cu 30%
ABONAMENTE, CĂRȚI, EVENIMENTE
AGENDE PERSONALIZATE