Now Reading
Îmi convine

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Îmi convine

imi-convine

Cei mai mari specialişti în domeniul CUPLU sunt oameni care sunt singuri după 2-3 încercări finalizate cu despărțiri.

Acestea fiind spuse, mă simt deosebit de confortabil să am păreri, opinii și chiar propuneri în domeniu, așa că este placerea mea să le împărtășesc.

M-am întrebat de ce sunt atât de multe cupluri care se despart?

Trăim în societate occidentală care cultivă libertatea de gândire și afirmarea individuală, adică eu singur în interacțiune cu restul lumii (capitalism agresivo-competitiv, anularea organizaţiilor de reprezentare colectivă, feminism, familie alternativă, etc.).

Acum 50-100 de ani, cuplurile se formau după un tipar simplu: aceeaşi cultură, educație, religie și apartenență socio-economică. ATRACȚIA = bonus! Deci, acel concept de cuplu universal.

Toate tiparele socio-economice s-au schimbat, chiar și parteneriatul de cuplu se formează la libera alegere și, paradoxal, în baza principiului ATRACŢIA + EXTREMELE SE ATRAG/ COMPLETEAZĂ.

La modul spontan, pasiunea dispare după 5-6 ani maximum, și atunci rămâi în parteneriat cu cineva care este total diferit de tine și pe care începi să-l percepi fără filtrul pasiunii.

Acest cineva a fost întotdeauna definit în subconștientul tău, pentru că l-ai ales,  dar acum scăderea nivelului pasiunii îi face face loc în conștientul banal de zi de zi. În acest stadiu începe, în lumea modernă în care trăim, noul job: Construirea Cuplului prin muncă de parteneriat, în care ambele părți vor să ajungă la același concept de cuplu propriu lor! Adică, conceptul de cuplu adaptat nouă înșine.

Construirea Cuplului este de fapt definirea, delimitarea, acceptarea și asumarea ambelor părți a Zonei de Interes Comun, a parteneriatului (întreținerea atracției, copii, economia de familie, timp liber/ distracţii comune).

Reușita depinde de echilibrul dintre dorința fiecăreia din părți de a investi egal în Construirea Conceptului Propriu al Cuplului.

Mă gândesc că în lumea simbolurilor pot sintetiza tot în câteva schițe:

schita-1-imi-convine

schita-2-imi-convine

schita-3-imi-convine

În speranța că în această perioadă de pionierat al Construirii Conceptului Propriu al Cuplului, voi întâlni cât mai multe cupluri asumate și fericite, le doresc mult succes tuturor care vor avea curajul și disponibilitatea să investească în proiect pentru că eu care îmi doresc, nu trebuie să uit că alegerea primordială a partenerului am  făcut-o, pentru că: îmi convine.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top