Now Reading
Povestea ta intr-o singura propozitie

Povestea ta intr-o singura propozitie

Revista Psychologies

Numarul redus de distrageri te ajuta sa-ti concentrezi atentia. Cu cat ai mai putine resurse la indemana, cu atat trebuie sa fii mai inventiv. Astfel reusesti sa te concentrezi asupra unui scop specific. Poti sa sumarizezi intreaga ta perspectiva asupra vietii, intr-o singura propozitie? Ai un slogan sau motto conform caruia iti traiesti viata?

Aceasta propozitie unica a ta poate fi ca o maxima care aduna impreuna intr-un mod restrans gandurile si convingerile tale, principiile si valorile pe care le sustii si le aplici in fiecare zi.

Poate ca ai formulat deja aceasta idee in mod inconstient atunci cand aveai un erou al copilariei, sau poate ai simtit un moment de inspiratie cand ai vazut o anumita persoana pe care o cunosteai, ce a trecut prin mai multe dificultati si a reusit in pofida tuturor asteptarilor.

Indiferent cum alegi sa-i spui, fie ca este definitia misiunii tale, motto sau slogan, ideea principala este de a da la o parte orice ti-ar putea distrage atentia si sa prinzi acel cadru, acea parte din tine care scoate in evidenta toate acele lucruri care te definesc, totul in doar cateva cuvinte.

 

Care-i scopul? 

Sa construiesti o singura propozitie care sa cuprinda aspiratiile, valorile, pasiunile si scopul tau. Toate cele de mai sus sunt lucruri care ne motiveaza.

Ele dau contur fiintei noastre, cine suntem noi, modul in care ne traim viata, alegerile pe care le facem, caile pe care alegem sa calatorim.

Aceste elemente specifice sunt foarte importante de stiut pentru ca au un impact mare in viata noastra, fie ca suntem constienti de ele sau nu.

Deja ai trait pana in acest moment in conformitate cu misiunea ta, chiar daca nu ti-ai dat seama de acest lucru. Cel putin, deocamdata, nu ai definit-o in mod constient.

Tine minte urmatorul lucru: atunci cand scrii acea propozitie care-ti defineste misiunea, este foarte impotant ca aceasta sa fie adevarata pentru tine. Nu ar trebui sa reprezinte ceva ce esti, sau ceva ce nu esti, ce nu ai fost niciodata sau nu vei fi niciodata.

 

Cea mai importanta destinatie

Atunci cand iti definesti misiunea, afli de fapt care este cea mai importanta destinatie in calatoria ta prin viata. Practic creezi o abreviere a tuturor obiectivelor tale, a valorilor si pasiunilor; un simbol al povestii vietii tale.

Nu trebuie sa fie o formulare pe care altii sa o poata intelege cu usurinta. Nu este pentru ei si nu are niciun scop promotional. Este doar pentru tine.

Tine minte urmatorul lucru: cuvintele nu sunt lucrurile pe care le reprezinta. De exemplu, nu poti manca cuvantul “apetisant”, acesta fiind doar un cuvant care defineste o mancare foarte buna.

Asta-i tot. Propozitia care-ti defineste misiunea este o reprezentare clara a ceea ce esti tu de fapt. Indreapta-ti atentia catre interior. Care-i povestea ta intr-o singura propozitie?

 

Autor: Vlad Negrila – NLP Trainer, NLP Master

http://nlppractitioner.calatoriiprinsunet.ro/

Foto: Message written on chalkboard and flowers

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top