Now Reading
Maltratarea unui copil lasă cicatrici în ADN‑ul lui

Maltratarea unui copil lasă cicatrici în ADN‑ul lui

Revista Psychologies
maltratarea-unui-copil-lasă-cicatrici-în-adn-ului

Maltratările suferite în copilărie dau naștere, la vârsta adultă, unor probleme de sănătate. Studiile efectuate pe această temă au subliniat faptul că există riscul iminent de a se produce anumite modificări ale ADN-ului.

Un articol publicat în The conversation, semnat de: Cyril Tarquinio, profesor de psihologie clinică, Universitatea din Lorena, Camille Louise Tarquinio, doctorand în psihologie, Universitatea din Lorena, Julien Thomasson, inginer cercetător, Institutul de Cercetare Biomedicală al Armatei și Marion Trousselard, cercetător, Institutul de Cercetare Biomedicală al Armatei. Maltratările și orice alte forme de stres trăite în copilărie, încă din perioada intrauterină, ne expun la un risc foarte mare de probleme de sănătate la vârsta adultă. Se constată în special anumite anomalii anatomice și funcționale ale copiilor care au fost maltratați, apărute la nivel cerebral.

Se observă de exemplu o talie redusă a hipocampului – structură cheie a memoriei, sau o activitate anormală a amigdalei – „centrul emoțional al creierului”. Sau, uneori, o reducere a activității în diferite regiuni anterioare ale creierului, în special girusul cingulat anterior, mai exact partea sa rostrală, care constituie o adevărată interfață de reglare a amigdalei.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

Un articol scris de Cyril Tarquinio, Camille Louise Tarquinio, Julien Thomasson și Marion Trousselard

Traducere de Anne-Marie Andrei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top