Now Reading
Drumul spre performanta al celor 30 de copii exceptionali, bursieri ai Jurnalului de fapte bune

Drumul spre performanta al celor 30 de copii exceptionali, bursieri ai Jurnalului de fapte bune

Revista Psychologies

In ajunul lansarii celei de-a doua editii a Jurnalului de fapte bune, am facut un bilant al performantelor celor 30 de copii intrati pana acum in program. Iar zecile de trofee obtinute de la primirea bursei si pana acum demonstreaza ca sprijinul primit le-a dat aripi micutilor.

 

La doar patru ani de cand a inceput sa practice scrima la nivel profesionist, David Statie este deja multiplu laureat al diverselor competitii de profil.

Nivelul rezultatelor sale si ambitia de a a manui floreta cu iscusinta lui Athos, muschetarul sau preferat, au convins juriul Jurnalului de fapte bune si, la inceputul lunii mai, David a devenit cel de-al optulea bursier al proiectului.

O luna mai tarziu, pustiul de 13 ani reusea cel mai bun rezultat din palmares: doua medalii de aur la Campionatul National de Scrima pentru copii, atat la proba de individual masculin, cat si la concursul pe echipe.

Mai micuta ca varsta, dar manata de aceeasi pasiune, floretista Amalia Dumitru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere la Concursul International de Floreta si Sabie “Plovdiv Cup 2015”, desfasurat la inceputul acestei luni in Bulgaria.

A mai urcat astfel o treapta in ascensiunea sa spre o cariera comparabila cu a Anei-Maria Branza, sportiva dupa ale carei performante se ghideaza.

 

Drum deschis catre competitiile internationale

La fel ca si Amalia, cei mai multi dintre copiii din program au un ideal in jurul caruia graviteaza, un mentor pe urmele caruia vor sa paseasca, fie ca este un personaj de fictiune, un mare olimpic, un compozitor sau un antrenor.

Pentru Maria Mihalache, micuta care la doar opt ani este cunoscuta ca varf de lance al dansului sportiv romanesc, ghid este coregraful Mihai Petre, la a carui scoala de dans se pregateste de ani buni.

„In dans, Mariei i-a fost certificat nu numai talentul, ci si puterea de munca, ambitia si caracterul exceptional care au facut-o sa devina campioana”, spune despre ea fosta vedeta de televiziune.

Maria s-a numarat printre primii bursieri ai Jurnalului de Fapte Bune, iar ajutorul banesc astfel primit i-a permis sa participe la German Open Championships, un concurs international desfasurat in Stuttgart la inceputul lunii august.

Isi propusese ca, impreuna cu partenerul sau, sa izbuteasca un loc 1, si a reusit,vitrina sa de trofee imbogatindu-se acum cu o medalie de aur la categoria lor de varsta.

Tot pentru deplasari internationale avea nevoie de sprijin si Fabiani Gabriel Prcsina, din Petrosani, considerat poate cel mai talentat pianist junior din tara.

Mai exact, isi dorea cu ardoare sa participe la cea mai importanta competitie de profil din Europa, Concursul International ”Piano Talents”, ce a avut loc in vara aceasta in Milano –de unde s-a intors cu un extraordinar premiu II.

Citeste continuarea AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top