Now Reading
Frumuseţea începe în interiorul tău: 5 schimbări pe care le poţi face pentru a deveni mai atrăgătoare

Frumuseţea începe în interiorul tău: 5 schimbări pe care le poţi face pentru a deveni mai atrăgătoare

Când arăţi bine, te simţi bine – însă şi invers este valabil. Dacă ai grijă de interiorul tău, exteriorul va avea grijă singur să radieze frumuseţe şi încredere, iar tu nu va trebui să intervii decât pe ici, pe colo, cu puţin machiaj şi hainele preferate.

Cum poţi fi acea persoană care radiază dinăuntru în afară? Ei bine, sănătatea optimă, timpul acordat ţie însăţi, hrana adecvată, pacea interioară, iubirea şi pasiunea, toate sunt instrumente de mare efect şi nu te costă decât puţini bani sau deloc – doar ceva disciplină şi organizare. Hai să vedem cum le poţi folosi pe fiecare în avantajul tău.

Eşti frumoasă când eşti sănătoasă

Porneşte în primul rând de la controlul medical anual peste care nu ar trebui să sari. Mulţi oameni evită să meargă preventiv la doctor, de teamă să nu afle ceva neplăcut, dar tocmai asta e capcana: dacă ajungi să ai probleme de sănătate, şi imaginea îţi va fi afectată. De exemplu, un zâmbet cu toţi dinţii albi şi îngrijiţi va pune în valoare rujul tău favorit. Dinţii cu probleme netratate pot conduce, în schimb, la o varietate de probleme de sănătate, dar afectează şi prima impresie pe care şi-o fac ceilalţi despre tine, făcându-te să pierzi oportunităţi profesionale sau personale.

De asemenea, somnul insuficient nu se vede doar în faptul că eşti prost dispusă, iar reacţiile îţi sunt încetinite, ci se traduce şi prin cearcăne, ochi injectaţi şi ten lipsit de strălucire. La fel, fumatul, alcoolul sau statul exagerat la soare îţi afectează pielea şi îţi răpesc din farmec.

Eşti frumoasă când îţi faci timp pentru ceea ce contează

Nu ezita să aplici şi acasă principiile de time management cu care îţi gestionezi activitatea de la serviciu – prioritizează, deleagă sau renunţă la ceea ce nu este important. De exemplu, alege opţiunea de a comanda produse cosmetice online ca să economiseşti timp – de fapt, comandă online orice nu necesită prezenţa ta fizică la magazin şi pe drum. Cu preţul modic al unui curier câştigi o oră preţioasă, pe care o poţi petrece cum vrei tu.

Şi… chiar este necesar să faci curat de două ori pe săptămână? Noi credem că nu. Un alt truc util poate fi stabilirea cu părintele unui coleg de clasă de-al copilului tău să îi luaţi cu rândul de la şcoală, o zi da, o zi nu.

Eşti frumoasă când te hrăneşti corect

Ştim, ai auzit de foarte multe ori că „eşti ceea ce mănânci”. Acesta este motivul pentru care nicio cremă hidratantă nu poate ascunde şi repara carenţele de nutriţie care se văd pe chipul tău.

Pentru o piele frumoasă, din alimentaţie nu trebuie să-ţi lipsească: vitamina C (din coacăze, afine, kiwi, portocale, căpşune, kale, broccoli), acizi graşi esenţiali (din sardine, macrou, somon, seminţe şi ulei de in, avocado, nuci), vitamina E (din alune de pădure, muguri de pin, migdale), zinc (din ficat, seminţe de dovleac, linte, orez brun, ovăz) şi vitamina A (din ouă, morcovi, spanac, ardei galbeni). Numai lucruri gustoase!

Eşti frumoasă când eşti împăcată şi senină

Aşa cum spune Paul Ekman, psiholog care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării emoţiilor umane şi le-a clasificat într-un atlas interactiv, există o corespondenţă între principalele emoţii (furie, dezgust, tristeţe, bucurie, frică, surpriză) şi muşchii feţei care se activează pentru a forma microexpresii.

În timp, predominanţa emoţiilor din viaţa ta se va întipări pe chip sub forma ridurilor de expresie. Tu alegi dacă aceste riduri vor fi de la prea mult râs sau de la prea multă încruntare. Nu spunem că poţi fi permanent veselă şi fericită. Dar dacă ceva din relaţiile tale personale sau profesionale nu merge, începe fără ezitare să faci schimbările care îţi stau în putere – altfel, dezamăgirea îşi va pune, încet-încet, amprenta pe chipul şi postura ta.

Eşti frumoasă când iubeşti

Dessigur, când spui „iubire”, primul gând te duce la partenerul tău de viaţă. Dar nu uita, în primul rând, să te iubeşti pe tine însăţi. Fii conştientă de nevoile tale, învaţă să-ţi comunici limitele şi să spui nu. Şi vorbeşte-ţi pozitiv – aşa cum nu i-ai spune copilului tău că este prost când face o greşeală, nu îţi spune acest lucru nici ţie însăţi! Apreciază-te pentru reuşite şi încurajează-te pentru toate eforturile pe care le depui.

Apoi, investeşte iubire şi pasiune în tot ceea ce te înconjoară, de la relaţia cu iubitul sau soţul tău până la jobul şi hobby-urile tale. Chiar dacă nu poţi face 100%, tot timpul, numai ceea ce îţi place, este important ca la sfârşitul zilei să ai un sentiment de satisfacţie şi de „oboseală care a meritat”.

Sperăm că te-am convins că frumuseţea vine (şi) din interior. Aşa cum spunea Audrey Hepburn: „Pentru buze atrăgătoare, vorbeşte cu bunăvoinţă. Pentru ochi minunați, uită-te după binele din oameni. Pentru o siluetă subțire, împarte mâncarea cu cei flămânzi. Pentru păr frumos, lasă un copil să-și treacă degetele prin el o dată pe zi. Pentru postură dreaptă, umblă ştiind că nu eşti niciodată singură.” Toate ne dorim să arătăm bine în exterior, dar autenticitatea personală, bunătatea sufletească şi priorităţile corecte reprezintă alegeri sănătoase pe care ar fi indicat să le integrăm în strategia noastră de frumuseţe pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!