Now Reading
Mic la stat, mare la sfat

Mic la stat, mare la sfat

Pe Marius Brabete toata lumea-l stie de Marut. Porecla i-au dat-o parintii inca din maternitate, cand l-au vazut mic cat o neghina. Energic si ghidus, astazi, la 12 ani, face colectie de medalii la informatica si matematica si planuieste sa-si scape familia de o viata plina de lipsuri materiale.

 

Marut a venit pe lume la sapte luni si, daca problemele i-ar fi ocolit familia, trebuia sa mai aiba un fratior. Maria, mama sa, nu e nici acum impacata, gandindu-se ca un moment de neatentie, un mic incident, poate, a dus la pierderea fratelui…

Din aceasta tragedie s-a ivit, insa, ca un fluture din cocon, o splendoare de copil. Frumos si delicat ca o fata, dar aprig si agil ca un tanar copt la minte.

Pasionat in egala masura de calculator si dans, de inot si compuneri literare, ingrozit de plictiseala, ajunsese ca, la o varsta frageda, sa nu mai aiba “nici o zi fara o activitate extrascolara.

Chiar si duminica se ducea la biserica, il ajuta pe preot cu pregatirile de dinainte de slujba”, isi aminteste mama sa. Anii care s-au scurs, putini la numar cati sunt, au mai cernut din multimea de hobby-uri, pentru ca ajunsesera sa se anihileze intre ele.

Asa cum s-a intamplat chiar anul trecut, cand a trebuit sa se retraga de la olimpiada de informatica de pe judetul Giurgiu pentru ca data de desfasurare coincidea cu semifinalele Campionatului Mondial de dans Dance Star, unde se calificase.

„La dans, eram parte a unei echipe, nu puteam sa imi incurc colegii, dar acesta a si fost momentul in care am decis sa renunt la performanta in dans si sa ma dedic cu totul informaticii”, spune Marut serios.

 

Citeste tot articolul AICI

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!