Now Reading
(P) Afla de ce romanii prefera sa calatoreasca printr-o agentie de turism!

(P) Afla de ce romanii prefera sa calatoreasca printr-o agentie de turism!

Agentie de turism vs. turism pe cont propriu – aceasta este, deseori, dilema majora a unei persoane care iubeste sa calatoreasca in jurul lumii. Iar cand vine vorba de aceasta ,,confruntare’’, turistii romani se impart in cele doua tabere bazandu-se fiecare ori pe anumite experiente personale, ori pe opiniile cunoscutilor. In oricare dintre cele doua cazuri, reticenta fata de o agentie de turism este de obicei cauzata de tepele date de companiile fara experienta. Cand auzi despre o astfel de situatie sau ai trait-o pe pielea ta, e de la sine inteles ca te vei gandi de zece ori inainte de a mai apela la o agentie de turism.

Dar asta nu inseamna ca toate companiile care opereaza pe piata de turism intern sau extern nu-ti pot oferi o experienta ireprosabila a unei vacante in tara si, mai ales, in strainatate. In fond, majoritatea romanilor prefera in continuare sa calatoreasca printr-o agentie de turism profesionista si nu pe cont propriu. Iata de ce:

O agentie de turism iti ofera confort mental

In general, inaintea unei calatorii tindem sa devenim fie euforici, fie agitati la gandul ca ceva neprevazut s-ar putea intampla si sa ne strice vacanta. Dintre aceste griji, cele mai des intalnite in randul turistilor romani sunt teama de a nu se descurca la destinatie (in ceea ce priveste limba straina, mijloacele de transport sau orientarea in spatiu) si teama anularii zborului la intoarcere din varii motive (greve, defectiuni tehnice, conditii meteo neprielnice etc.). Pentru linistea turistului, o agentie profesionista include de obicei in pachetul de vacanta asistenta pe toata perioada sejurului sau serviciile unui ghid roman/local. In plus, in eventualitatea anularii sau amanarii zborului, agentia va asigura cazarea suplimentara a turistului si intoarcerea acestuia in tara fara extra costuri, conform contractului.

O agentie de turism isi asuma responsabilitatea pentru conditiile de cazare

Mizerie, mancare fara gust sau camere de hotel mult prea mici. Acestea sunt doar cateva dintre neplacerile pe care ti le poate provoca o vacanta pe cont propriu, odata ajuns la destinatie. Nu de multe ori se intampla ca turistii sa fie pacaliti de pozele de prezentare de pe site-ul unui hotel, iar la fata locului sa se confrunte cu niste conditii cu mult sub asteptari si standardele promise. O agentie de turism, insa, investigheaza in prealabil cu mare atentie hotelurile selectate in oferta sa. Mai mult, isi trimite chiar reprezentanti la destinatie care sa verifice standardele de calitate. Astfel, turistul are garantia confortului solicitat.

O agentie de turism iti asigura cel mai bun pret

Datorita parteneriatelor preferentiale pe care o agentie profesionista le are cu hoteluri din intreaga lume, aceasta poate obtine reduceri semnificative de pret pentru cazare, de care turistii se vor bucura printr-un pret final mai scazut. De asemenea, acest lucru este valabil si in cazul biletelor de avion si al relatiei speciale dintre agentie si compania aeriana.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top