Now Reading
Anca Maftei: Reconectează-te cu tine!

Anca Maftei: Reconectează-te cu tine!

delia-apostol-hanzelik3
anca-maftei-reconectează-te-cu-tine

Anca Maftei nu mai are nevoie de nicio introducere. Prezența ei spumoasă grăiește de la sine și umple tot spațiul, oriunde s-ar afla. O cunoașteți de la constelații, de pe rețelele de socializare, din aparițiile TV sau de la podcast-uri populare. Invitată pe canapeaua revistei Psychologies, Anca ne dezvăluie frumosul ei univers interior și ne oferă cu generozitate darul cunoașterii și disponibilității sale profesionale.

Psychologies: Anca dragă, ești invitata noastră Pe Canapea, să aduci la vedere câte ceva din laturile mai puțin accesibile publicului căruia te adresezi ca psihoterapeut. Vrem să aflăm care sunt atuurile și slăbiciunile tale și de unde îți aduni resursele. Să ne amintim lucruri bune, să le aducem la lumină și să le dăm putere. Îți propun să facem mai întâi o incursiune în copilărie.

A. M.: Eu m-am născut și am crescut primii ani din viață la Constanța. Am venit la București la cinci ani, când mama l-a urmat aici pe cel care i-a devenit al doilea soț. Am amintiri dure legate de tatăl meu natural. Dar țin minte cu plăcere că am stat o perioadă la munte, după ce am plecat din Constanța. Eu am crezut că vom locui mereu la munte, că vom avea mereu genul acela de viață foarte idilică și fericită, în hotel, că vom mânca numai la restaurant (râde). Dar, din păcate, a durat numai două săptămâni acea feerie pe care mă pregăteam să o adopt ca stil de viață.

Așa că mă observ și acum și constat că locurile mele de siguranță au legătură cu hotelurile, restaurantele, unde mă simt mereu răsfățată, înconjurată de atenție și grijă la detalii, cu servicii la dispoziție și cu certitudinea că e cineva disponibil pentru mine, într-un fel sau altul, oricând am nevoie.

Decodific aici un mod în care tu percepi, iată, siguranța, iubirea, prin servicii și prin disponibilitate. 

A. M.: Da, ai dreptate. Este ceea ce ofer și eu acum în comunitatea mea. Pun la dispoziția celorlalți cunoașterea mea, ascultarea, empatia, prezența. Cred că e ceva ce mi-am dorit eu întotdeauna și acum dau mai departe.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top