Now Reading
Iepure cu fenicul și sos de vin și cartofi la cuptor cu rozmarin

Iepure cu fenicul și sos de vin și cartofi la cuptor cu rozmarin

Revista Psychologies
iepure-cu-fenicul-și-sos-de-vin-și-cartofi-la-cuptor-cu-rozmarin

Castelul Bethlen-Haller este un loc de basm în care spunem zi de zi povestea vinului și a terroir-ului unic al Podgoriei Târnare. Grija pentru un stil de viață sănătos și pentru susținerea comunității locale stă la baza implementării conceptului from farm to table în restaurantul nostru. Împreună cu echipa de bucătari, grădinari, fermieri și producători locali, ne propunem să oferim cele mai bune preparate culinare inspirate din bucătăria tradițională transilvăneană, dar și din gastronomia internațională.

Vinurile Jidvei sunt o companie excelentă pentru fiecare dintre preparatele imaginate și realizate cu măiestrie de chef Daniela Drăguț. Din dorința de a surprinde mereu cu gusturi deosebite, chef Daniela Drăguț experimentează tehnici noi de preparare pentru a reda cât mai curat și coerent specificul local, dar și pentru a integra într-un mod firesc elemente contemporane și ingrediente exotice.

Puteți savura aceste preparate delicioase împreună cu cei dragi chiar în confortul propriei case pentru a vă bucura de o vară plină de vin și gust.

Iepure cu fenicul și sos de vin

Ingrediente:

  • carne de iepure
  • 100ml ulei
  • 100g usturoi
  • 30g semințe de fenicul
  • sare și piper
  • 200ml vin roze

Preparare:

Rumenim carnea de iepure cu jumătate din cantitatea de usturoi. Punem sarea și piperul și stingem cu vin roze. Lăsăm să se evapore alcoolul, adăugăm apă sau supă și lăsam la foc mic timp de 40 de minute până când carnea este fiartă. Când carnea începe să se rumenească punem semințele de fenicul și usturoiul tocat foarte mărunt și rumenim totul pentru aproximativ două minute.

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:

  • 500g cartofi
  • sare și piper
  • 5g turmeric pulbere
  • 5g rozmarin
  • 5ml ulei de măsline

Preparare:

Punem la fiert cartofii cu sare. Încălzim cuptorul la 180° C. Scurgem cartofii înainte de a fierbe complet și condimentăm cu turmeric și piper, hidratăm cu ulei și presărăm rozmarinul tocat. Punem cartofii asezonați pe o tavă cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 35 de minute, până când sunt bine rumeniți. Poftă bună!

Recomandarea somelierului Constantin Drăgan

Un vin plin de prospețime, de culoare roz-trandafiriu cu ușoare reflexii violacee, Tezaur Roze încântă prin aromele sale intense de fructe roșii – coacăze, zmeură și căpșuni – și notele de rodie. Este un vin savuros, revigorant, cu un pronunțat caracter fructat.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top