Claudia Prioteasa

Mă numesc Claudia Prioteasa și sunt psiholog clinician și absolventă a masterului și școlii de formare „Psihoterapii cognitiv comportamentale”, din cadrul Universității Titu Maiorescu. Experiența mea de lucru în domeniul psihologiei variază, lucrând de-a lungul timpului atât cu copiii, ca și psiholog în domeniul educațional, cât și cu adulții, în câmpul resurselor umane.

Obiectivul meu pe termen lung este să lucrez cu clienți ce aparțin tuturor categoriilor de vârstă și sunt interesată să contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții pacienților. Competențele mele actuale se raportează atât la partea de evaluare și diagnostic, cât și la conceperea unui plan de tratament personalizat, în funcție de nevoile specifice ale pacientului cu care lucrez.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală (TCC) reprezintă o formă de psihoterapie, orientată spre identificarea problemelor existente în viața clientului, având drept scop găsirea unor soluții eficiente pentru rezolvarea acestora, utilizând o serie de strategii și tehnici specifice, atât cognitive cât și comportamentale. Psihoterapia cognitiv-comportamentală consideră comportamentul ca fiind esenţial în menţinerea sau modificarea stărilor psihologice. Terapia cognitiv-comportamentală se bazează pe principiul conform căruia comportamentul poate avea un impact puternic asupra gândurilor şi emoţiilor individului şi că modificarea felului în care reacţionam reprezintă adesea o modalitate foarte eficientă de modificare a gândurilor şi emoţiilor. Disciplinile abordate în cadrul acestei formări sunt următoarele: Hipnoză clinică; Psihodiagnoză clinică; Aplicaţii clinice ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale; Strategii și tehnici ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale; Consiliere psihologică; Comunicare terapeutică; Psihoterapii de profunzime; Stresul vieţii modern și tulburările afective; Metodologia cercetării în psihoterapie; Rezidenţiat clinic.