Now Reading
Leon Dănăilă este un neurochirurg care nu vrea să lucreze cu creierul (cu creierul propriu)

Leon Dănăilă este un neurochirurg care nu vrea să lucreze cu creierul (cu creierul propriu)

Unii oameni ar trebui să se limiteze doar la ceea știu să facă, să nu creadă că pot mai mult. Pentru că nu pot, și asta e evident. E cazul doctorului Leon Dănăilă, aburcat în cârca PNL pentru că are o imagine bună, de om cumsecade, savant și totodată modest. Astfel PNL crede că-și aduce aproape o pătură electorală care are simpatii pentru astfel de caractere.

 

Citește și:

Avortul e un drept pentru care femeia plătește în continuare scump

Modificarea Constitutiei si discriminarea cuplurilor gay. Cateva precizari.

Doctorul Leon Dănăilă trebuia să rămână la ceea ce știe, adică la neurochirugie. Ar fi rămas în istorie drept un demn membru al Academiei Române, al Academiei de Științe Medicale și al altor 21 de academii și societăți științifice din lume.

Se scrie peste tot că a scăzut rata mortalității în operațiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, că a introdus microscopul operator și a fost primul în România care a facut operații pe creier cu laser.

Las medicii să judece performanțele medicale și chirugicale ale domnului Leon Dănăilă, așa cum e corect să se facă. Medicina nu e terenul meu de competență, și nu acesta e subiectul articolului meu de azi.

Ceea ce mă preocupă azi e faptul că medicul Leon Dănăilă aruncă în spațiu niște vorbe de o prostie colosală, care nu-l onorează.

El opinează în chestii pe care evident, nu le pricepe, lucru de mirare, căci de la așa savant ne-am aștepta la mai multă lumină în cap.

Dar Leon Dănăilă nu e străin de păcatul prealumesc al trufiei. Luat în vizor de media de când e senator PNL, domnul doctor vorbește fără a mai gândi. Sau fără a mai avea modestia care l-a făcut, în mod ironic, vedetă.

Pentru că faima sa a pornit de la o poză virală cu el în metrou (și toată presa a scris: „iată ce medic onest și modest, care merge cu metroul deși e un geniu“, bla, bla).

 

Ultracrepidarianism – vorbitul aiurea despre ceva la care nu te pricepi

Ultracrepidarianismul e obiceiul de a oferi opinii în afara domeniului de competență. Cam așa cum face doctorul Dănăilă.

Despre femei, la care nu se pricepe, despre politică, la care iar nu se pricepe, despre gay, la care nu se pricepe.

Mai avem exemplul perfect al lui Dan Puric, actor foarte talentat, crescător de școală de actorie, dar și unul dintre cei mai stupizi și toxici oameni atunci când deschide gura pe altceva decât teatrul.

Domnul doctor a spus în trecut că femeile nu pot face chirurgie de înaltă calitate, pentru că femeilor le lipseşte ceva.

„Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte“, a spus Leon Dănăilă într-un interviu pentru Adevărul.

La toate vorbele astea de duh ale doctorului Dănăilă îmi trec în cap replici din Moromeții: „Pă ce te bazezi?!“ întreba Ștefan a lu‘ Parizianu din „Delirul“.

Exact așa, cu acest „pă“ muntenesc, care îmi pare de o acută ironie, l-aș interpela eu pe dom‘ doctor: Despre Sofia Ionescu Ogrezeanu ați auzit?

A fost neurochirurg, unul din primii neurochirurgi femeie în lume, româncă. E adevărat că, la nivel mondial, doar unul din 20 de chirurgi pe creier e femeie.

Dar dacă facem un minim efort de gândire, domnule Dănăilă, ne explicăm și de ce.

Neurochirugia e un domeniu extrem de dur, iar femeile, adevărat, au și alte interese în viață (familie, de exemplu, da, ați nimerit-o aici; sigur, și bărbații neurochirurgi vor familie, doar că medicii neurochirurgi-bărbați au ei înșiși acasă o femeie care se ocupă de familia lor, pentru că rolurile de gen sunt în continuare destul de conservatoare peste tot în lume; așadar ei chiar au „lungimea de bandă“ necesară pentru a se dedica mai mult profesiei lor dure.

Nu au de pregătit copii pentru școală ori de curățat cartofi. Pentru ca femeile să ajungă în număr mare mare neurochirurgi, ar trebui să existe un aparat de ajutor pentru celelalte interese ale lor (familia, mai ales), adică ajutor serios de la stat, familie, etc. Ceea ce nu vedem prea des.

Sofia Ionescu Ogrezeanu a făcut copii, și a spus ulterior despre copiii ei că, practic, au crescut fără mamă. Ei bine, pentru astfel de derogări de la rolul de gen tradițional de mamă societatea taxează dur femeile.

Și ele știu asta, de aia nu se fac prea des neurochirurg. Și dacă se fac, trebuie să îndure mesajele din spectrul celălalt („e o carieristă, o nefe, nu e atât de competentă“, etc.)

Dacă vă lăudați că ați făcut și psihologie, îmi pare rău, dar nu ați priceput nimic, domnule doctor Dănăilă. Vă pricepeți dvs. la chirurgie, dar la psihologie și mai ales la sociologia rolurilor de gen sunteți praf.

 

Leon Dănăilă, gramatica, logica și politica

O altă ilustrare a faptului că dr Dănăilă vorbește fără să gândească și fără a se pricepe e următorul pasaj, sublim prin lipsa lui de logică, dintr-un interviu acordat tot site-ului Adevărul:

„Fără politică nu se poate aplica niște legi generale în niciun domeniu.“ Doctorul Dănăilă face dezacorduri, dar nah, e o chestie răspândită printre politicieni.

„Tehnocrația este bună, dar este prea limitată. Oamenii politici au vederi mai mari. Includ și una, adica tehnocrația, dar și politica, vederea în general, ansamblul activității unui individ care este obligat să depună niște eforturi, pentru a-i învăța și pe ceilalți.

Din cauza aceasta, politica este foarte bună, este să zic o școală pentru mine, pentru a aplica ceea ce în practică am făcut.“

Domnule doctor Dănăilă, era într-adevăr mai bine să fi făcut studii de politică înainte să vă băgați în ea (sau să fiți vârât mișelește), căci politica asta are și ea niște reguli, nu se pricepe chiar oricine la ea.

Dvs. sunteți un om cinstit, folosit pentru imaginea sa bună. Aveți discernământul de a renunța înainte de a vă compromite definitiv.

 

Leon Dănăilă, homosexualii, creierul și drepturile omului

Cea mai cea declarație făcută de herr doktor e cea despre gay. Zice doctorul Dănăilă:
„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu așa am învățat, eu sunt de la țară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit așa ceva. Heterosexualii, ei dau naștere la copii, pot să facă copii.

Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi. Să-i învețe să devină tot așa, sau femeile care sunt de același sex care vor să se căsătorească între ele…“ Că doar n-or fi două femei de sex diferit… iată că domnul doctor are și umor, deși involuntar.

Ca să o dreagă, pentru că se alege cu o plângere și posibil cu sancțiune de la CNCD, medicul o dă iar de gard: „Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creșterea copiilor în cupluri de același sex.

Asta deoarece cuplurile de același sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om și ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate.

Nu am nimic cu nimeni și fiecare este liber să trăiască așa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie.

Cred că toleranța este importantă și pot să-mi asum că poți învăța să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer și celor mai tineri care se grăbesc să mă critice.“

La declarația de mai sus, domnule doctor, singura replică potrivită e cea a moromețianului Cocoșilă: „Mănânci c… !“

 

Copiii adoptați de gay nu devin gay mai des decât copiii cu părinți hetero

Domnule doctor, oriunde în lume se permite adopția de către cupluri gay, copiii sunt în regulă. Nu trebuie decât să citiți niște studii pe acest subiect. Dar mai citiți dvs. oare? Sunteți la curent cu noutățile?

Acei copii nu devin gay în număr mai mare decât dacă ar fi crescut în cupluri hetero sau la orfelinat. S-au făcut studii și despre asta, se știe. Și e chiar mai bine să fie crescuți de gay care le oferă căldura unui cămin decât pe stradă.

A fi gay e o particularitate biologică și cam atât. La fel cum dvs aveți ochii căprui. Adevărat, evoluția ne-a făcut să ne reproducem sexuat, din bărbat și femeie.

Dar acesta nu e un argument pentru a nu-i lăsa pe alții, care NU vor să se reproducă, să se căsătorească. În plus, evoluția nu merge către o replicare identică a genelor anterioare, ci către diversitate.

Așa se explică apariția homosexualității, care nu are finalitate reproductivă. Și care, apropo, e prezentă la peste 300 de specii.

 

Orientarea sexuală nu se vede în sala de operații

Dvs. vă ocupați cu creierul, lucru minunat. Dar e bine să ieșiți un pic din domeniul mecanicist al chirurgiei ca să înțelegeți cum funcționează creierul uman și dincolo de pia mater, dura mater, lichidul cefalorahidian, etc.

Să înțelegeți țesătura fină a interacțiunilor hormonale și a experienței cuiva, pe toată perioada vieții, de la perioada intrauterină până la vârsta adultă, interacțiuni care fac uneori să se nască o orientare sexuală în afara normei hetero.

Astea nu se văd pe niciun creier pe care îl țineți în palme, dar sunt chestii reale și merită studiate și respectate ca atare. Mă îndoiesc că știți ceva despre toate astea, deși sunteți un savant pe felia dvs.

Pentru că dacă ați fi știut, nu făceați aceste declarații care atestă o ignoranță și o suficiență …terifiante.

Faptul că dvs. „sunteți de la țară“ și preferați să rămâneți acolo (din punct de vedere informațional) nu vă onorează. Pentru că dvs aveți acum viziblitate și autoritate, și ceea ce spuneți are efecte comportamentale.

Adică mulțimea se ia după dvs. iar persoanele gay vor suferi în continuare de pe urma ostilității majorității. Și dvs contribuiți la suferința lor.

Iar oamenii gay nu vor decât să fie lăsați în pace și să aibă ceva elementar, ceva ce ține de drepturile omului, dreptul de a se căsători.

Domnule doctor, rămâneți la ceea ce știți și nu mai spuneți prostii, pentru că ele rămân gravate veșnic în memoria Internetului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top