Now Reading
Culorile și stilul personal

Culorile și stilul personal

maria-andrei
culorile-și-stilul-personal

Să ai stil nu înseamnă să urmezi trendurile de fashion cu ochii închiși. Dimpotrivă, ca să ai un stil personal trebuie să fii mereu prezentă și să alegi din noianul de propuneri sezoniere ceea ce ți se potrivește și ceea ce poate să comunice mai bine despre cine și ce ești tu cu adevărat. Cu toții vrem să lăsăm o impresie plăcută, să inspirăm încredere – iar vestimentația ne ajută!

Culorile vorbesc despre starea noastră de spirit: când suntem într-o pasă proastă sau pe timp mohorât preferăm culorile închise, iar când avem o stare bună sau soarele strălucește ne dorim culori vesele. O foarte mare influență o au și valorile culturale ale societății în care trăim: la noi culorile închise sunt formale, dominante, culorile deschise par mai prietenoase și cu energie bună, iar cele „stinse” rămân în zona conservatoare, sigură.

Ca să facem culorile să vibreze pentru echilibrarea noastră trebuie să facem de la început alegerile cromatice potrivite. Nu este suficient să ne placă la modul absolut o anumită culoare și nici ca ea să rezoneze cu starea noastră de moment – dacă vrem un anumit articol vestimentar trebuie să ne gândim de fiecare dată cum vom arăta și mai ales cum ne vom simți îmbrăcate în respectiva culoare. Ne complimentează pielea și ochii? Dar personalitatea? Culorile potrivite sunt cele care ne pun în valoare – vom obține mereu un efect de armonie, de lumină. Nu ne dorim ca cineva să remarce culoarea pe care o purtăm, înainte să ne vadă pe noi!

Iată, pe scurt, cam ce efect au culorile asupra ta, dar și asupra celor din jur!

Roșul – atrage atenția, câteodată și agresivitatea, furia, stresul. Semnalează încredere în sine, autoritate, pasiune, succes, dar și… sex appeal! Poartă-l doar atunci când vrei să faci senzație și știi că poți face senzație!

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top