Now Reading
5 moduri prin care îți dezvolți simțul practic. Începe cu ceea ce porți zilnic în geantă

5 moduri prin care îți dezvolți simțul practic. Începe cu ceea ce porți zilnic în geantă

Problema unor îndemnuri ca schimbă-ți viața” și „urmează-ți visurile este că, deși sună bine, nimeni nu îți spune și cum să faci asta. Dacă nu știi de unde să începi sau eforturile tale rămân fără rezultat, este momentul să îți dezvolți simțul practic.

Poveștile de tipul Cenușăreasa, cum este viața lui J.K. Rowling, autoarea Harry Potter, sunt prezentate de multe ori ca succese obținute peste noapte, când adevărul este că în spatele lor se află multe lupte și un bine dezvoltat simț practic.

Chiar autoarea mai sus amintită pune modul în care a reușit să își transforme viața pe seama capacității sale de a-și reveni după eșec, a unor obiective clare și a abilităților de a jongla cu diferite activități – să nu uităm că a scris prima carte în timp ce își creștea fetița de vârstă fragedă. Mulți alți scriitori de succes urmează un program de-a dreptul sever și au adevărate ritualuri atunci când scriu, în ciuda aparențelor de trai boem.

Cum îți poți dezvolta latura practică, în așa fel încât să îți duci chiar și cele mai îndrăznețe obiective la îndeplinire?

 

  • Organizează conținutul genții pe care o porți zilnic cu tine și include câteva obiecte practice, care te pot ajuta în micile situații de criză: plasturi, dezinfectant pentru mâini, medicamente de urgență, încărcător portabil pentru telefon, tocuri de rezervă pentru pantofi, o cremă de mâini, absorbante, un elastic pentru păr, un snack sănătos, bani cash.

 

 

  • Nu evita lecturile tehnice și științifice. Nu este nevoie să înveți limbajul de programare a computerelor, dar lecturi despre arhitectură, medicină, psihologie sau alt subiect care te interesează reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a dezvolta gândirea practică. Poți începe cu o lucrare clasică.

 

  • Fii cu ochii pe ceas. De preferință, unul smart, care te ajută să îți organizezi programul întregii zile: planificarea activităților, pauzele de masă, sesiunile de alergare, activitățile sociale. Unele ceasuri îți permit să îți monitorizezi ritmul cardiac, să ai acces în timp real la informații ca starea vremii sau să controlezi camera sau playerul audio de pe smartphone. În general, toate dispozitivele care te împrietenesc cu tehnologia modernă te ajută și să îți dezvolți latura practică.

 

  • Creează un blog. Fie că vei avea planuri serioase cu el, sau nu, simpla dezvoltare a blogului – de la alegerea platformei, a domeniului și a designului potrivit, până la schițarea primelor idei și scrierea primului text – te ajută enorm să îți dezvolți abilitățile tehnice și organizatorice.

 

  • Fii artist și constructor, în același timp, și învață câteva tehnici do-it-yourself, prin care poți realiza acasă, cu propriile mâini, diverse obiecte practice sau decorative: mici piese de mobilier, bijuterii, aranjamente florale, coșuri de pâine. Este simplu să găsești informații tehnice și fotografii pentru inspirație, fie în librării și la chioșcurile și standurile cu reviste și ziare, fie pe bloguri, siteurile publicațiilor de decorațiuni interioare sau arhive online de tipul Pinterest.

Sursa foto: Pixabay

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top