CITESTI ACUM
Relații, Bucurie și Creștere Personală – Sfatul unui Yoghin

Relații, Bucurie și Creștere Personală – Sfatul unui Yoghin

relații-bucurie-și-creștere-personală-sfatul-unui-yoghin

Pentru cei mai mulți oameni, calitatea relațiilor pe care le au în viața lor decide în mare măsură însăși calitatea vieții pe care aceștia o trăiesc. Când joacă un rol atât de important în viața ta, este nevoie să fie examinată. Care este baza unei relații? De ce au ființele umane nevoie de o relație?

Există tipuri variate de relații pentru a satisface diferite tipuri de nevoi. Nevoile pot fi fizice, psihologice, emoționale, sociale, financiare ori politice – acestea pot fi de orice fel. Există multe tipuri de relații pe care le ai în viața ta. Există vecini, prieteni, soții, soți, copii, părinți, frați, iubiți, există oameni care se urăsc reciproc – totul constituie o relație.

Oricare este natura relației, oricare este tipul de relație, aspectul fundamental rămâne că tu ai o nevoie de satisfăcut. „Nu, eu nu am nimic de obținut. Eu vreau să ofer.” A oferi este în egală măsură o nevoie cum este a primi. „Trebuie să ofer ceva cuiva.” – asta este în egală măsură o nevoie cum este „Trebuie să primesc ceva.” Există o nevoie. Nevoile pot fi diverse; prin urmare, relațiile pot fi diverse.

Sursa Așteptărilor

Unde există o relație, există o așteptare. Așteptările pe care cei mai mulți oameni le creează sunt în așa fel încât nu există nicio ființă umană pe planetă care ar putea să satisfacă vreodată acele așteptări. În mod special într-o relație bărbat-femeie, așteptările sunt atât de mari încât chiar dacă te căsătorești cu un zeu sau cu o zeiță, aceștia te vor dezamăgi. Când nu ești capabil să înțelegi așteptările sau sursa așteptărilor, nu poți satisface așteptările. Dar dacă înțelegi care este sursa acestor așteptări, tu poți forma un parteneriat foarte frumos.

În esență, de ce ai căutat o relație? Pentru că o să descoperi că fără niciun fel de relație în viața ta, tu ai deveni deprimat. Tu cauți o relație pentru că vrei să fii fericit, vrei să fii bucuros. Sau cu alte cuvinte, tu încerci să folosești pe cealaltă persoană drept sursă a fericirii tale. Dacă ești fericit prin propria natură, relațiile vor deveni o modalitate pentru ca tu să îți exprimi fericirea, nu să cauți fericirea. Dacă tu încerci să storci fericire din cineva, iar acea persoană încearcă să stoarcă fericire din tine, o să fie o relație dureroasă după ceva timp.

Dacă relațiile sunt bazate pe corp, entuziasmul pentru corpul fiecăruia va muri, de obicei, după ceva timp. Ce ai crezut că este absolutul nu este absolutul după ceva timp. Este firesc că oamenii încep să iasă din asta atunci când atracția principală care i-a adus împreună începe să dispară. Fără să știe de ce, ei încep să fie dezagreabili unul cu celălalt pentru că, în esență, o asemenea relație este despre a extrage dulceață şi fericire de la altă persoană. Dacă încerci să storci bucurie din cineva, după ceva timp, când nu mai produce aceleași rezultate cum obișnuia să producă la început, ceva amărăciune o să apară. Dar dacă formezi relații din cauză că tu vrei să îți exprimi fericirea, nimeni nu se va plânge de tine, deoarece tu ești în proces de exprimare a bucuriei tale, nu cauți fericire de la altă persoană.

Daca viața ta devine o expresie a bucuriei tale, nu o căutare a fericirii, atunci relațiile vor fi în mod firesc minunate. Tu poți avea un milion de relații și încă să le menții bine. Acest întreg circ de a încerca să satisfaci așteptările altcuiva nu apare, pentru că, dacă tu constitui o expresie a bucuriei, oricum ei vor dori să fie cu tine.

Alege să Fii Bucuros

Lao-Tzu, care a deschis calea Tao, a fost una dintre cele mai frumoase ființe umane care a pășit vreodată pe această planetă. La vârsta de 84 de ani, când acesta se afla pe patul de moarte, discipolii săi s-au adunat în jurul său și au întrebat: „Maestre, te-am văzut în tot felul de situații extreme, dar tu ai fost întotdeauna bucuros. Care este secretul?” LaoTzu a spus:„Oh, asta! Este doar faptul că, în fiecare zi, când mă trezesc dimineața, îmi vine un gând: << Astăzi, să fiu fericit sau trist?>>Până acum, pur și simplu, s-a întâmplat să aleg fericirea, asta este tot.”

Asta este tot. Dacă alegi să fii bucuros în acest moment, poți să fii bucuros. Doar că tu trebuie să faci o alegere în fiecare moment că tu vrei să fii bucuros. În mod conștient, foarte ferm, ia o decizie că vei trăi ca o ființă umană bucuroasă. Nu o ipoteca – „Dar dacă se întâmplă asta, cum pot să fiu bucuros?! Dacă se întâmplă aia, cum pot să fiu bucuros?!” „Orice s-ar întâmpla, voi trăi ca o ființă umană bucuroasă.” – fă o alegere precum asta.

Ceea ce trebuie să se întâmple este să îți schimbi viața de la căutarea fericirii la o expresie a bucuriei, dacă relațiile trebuie să funcționeze cu adevărat la toate nivelurile. O relație poate nu o să rămână numai într-o singură zonă a vieții. Odată ce oamenii sunt împreună, o să fie nevoie să împartă multe lucruri. În mod firesc, o să începeți să vă călcați pe bătătură unul pe celălalt pentru multe lucruri mici care se întâmplă. Din cauza aceasta, o să existe multe interacțiuni – sau poți chiar să le numești altercații – care vor avea loc. Tu nu poți să gestionezi toate astea la ordin zilnic. Așadar, cel mai bun lucru este să te gestionezi pe tine astfel încât tu să fii o ființă exuberantă și bucuroasă de la sine.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://ishaeu.org/psychologist_romania.

Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la: [email protected].

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!