Now Reading
6 moduri în care lumina soarelui ne ajută să fim mai fericiți

6 moduri în care lumina soarelui ne ajută să fim mai fericiți

Revista Psychologies

Stresul și grijile cotidiene ne afectează starea mintală. Expunerea la lumină naturală poate  contracara efectele nocive ale acestora și este un factor cheie care aduce multiple beneficii bunăstării noastre emoționale. Soarele este o sursă esențială de energie, ce susține viața și influențează în moduri profunde starea noastră de spirit și nivelul de fericire.

Iată cum lumina soarelui te poate ajuta să îți îmbunătățești dispoziția și starea de spirit!

Stimulează producția de serotonină

Serotonina este un neurotransmițător cunoscut și sub denumirea de „hormonul fericirii” datorită caracteristicii sale de a regla starea emoțională și de a oferi echilibru și optimism. Serotonina este implicată în diverse funcții cognitive și emoționale, precum reglarea dispoziției, a nivelului de stres, a stării de anxietate și a apetitului.

Nivelurile optime de serotonină conduc la o stare mintală pozitivă și la un somn odihnitor, iar deficiențele sunt asociate cu tulburări precum anxietatea, insomnia și probleme de alimentație. Depresia și depresia sezonieră, asociate anotimpurilor cu un nivel redus de lumină, sunt și ele influențate de producția scăzută a acestui neurotransmițător.

Lumina solară este un factor esențial în producerea și eliberarea de serotonină. Așadar, pentru a stimula producția acesteia și pentru a preveni sau reduce diverse simptome supărătoare asociate deficitului, expune-te zilnic la lumină naturală.

Nu uita, însă, să folosești protecție solară cu spectru larg, de înaltă calitate. Poți alege, de exemplu, o Lotiune RILASTIL SPF 30, eficientă chiar și dacă ai pielea sensibilă. În felul acesta, te poți bucura fără teamă de beneficiile pe care le aduce lumina solară stării tale de bine.

Reglează ritmul circadian și îmbunătățește calitatea somnului

Lumina naturală este esențială pentru producția de melatonină, hormonul somnului, și pentru a regla ritmul circadian (ciclul de somn – trezire). O expunere adecvată la soare în timpul zilei facilitează un somn odihnitor și revigorant în timpul nopții și o stare mintală mai echilibrată. Ideal pentru un somn liniștit este să te expui la lumină naturală cât mai devreme în zi.

Reduce nivelul de stres și de anxietate

Nu este un secret că o zi însorită poate ridica imediat moralul. Conform studiilor, expunerea la lumina soarelui reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism.

Petrece timp în aer liber și vei observa cum lumina naturală contribuie la reducerea anxietății și a stresului. Poți accesa cu mai mare ușurință o stare generală de liniște și de pace și te poți bucura de un sistem nervos mai calm și mai relaxat.

Îmbunătățește concentrarea și claritatea mintală

Soarele are un impact pozitiv și asupra clarității mintale. Lumina acestuia stimulează funcțiile cognitive și susține un nivel de concentrare mai profund. Dacă este posibil, petrece timp în natură. Vei spori încă și mai mult claritatea mintală și productivitatea.

Crește nivelul de energie

Lumina soarelui influențează nivelul nostru de energie și îmbunătățește motivația și vitalitatea.  Apelează cât mai des la ieșiri în lumină naturală și vei observa că ești mai activ pe întreg parcursul zilei și ai o stare generală de bine vreme mai îndelungată.

Reglează nivelul de vitamina D

Vitamina D joacă un rol crucial atât în sănătatea noastră fizică, cât și în cea mintală. Din punct de vedere psihic, deficiența de vitamina D este asociată cu un risc crescut de depresie și  tulburări mintale. Alege să previi sau să reduci orice astfel de posibile probleme și menține un nivel optim de vitamina D în organism cu ajutorul luminii solare.

Lumina naturală influențează în mod esențial bunăstarea noastră emoțională și sentimentul de fericire. Petrece cât mai des timp în aer liber, pentru a te bucura de toate avantajele pe care soarele le oferă sănătății tale mintale și emoționale.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top