Now Reading
Parfumul al carei eroina poti fii

Parfumul al carei eroina poti fii

Revista Psychologies

Parfumeria de masa iti da o stare proasta? Refuzi uniformitatea olfactiva ambianta, nu te identifici niciodata cu cei din jur si astepti sa fii, pur si simplu, coplesita de o aroma, fara alta legatura decat cu istoria personala? Daca este cazul tau, iata ca iarna aceasta ti se ofera nenumarate ocazii de bucurie.

Colectiile de haute parfumerie si declinarile lor multiple infloresc cu ocazia Sarbatorilor. Ele celebreaza marea intoarcere a parfumului creativ prin definitie. Sunt elixirurile carnale de la Guerlain, aromele exclusiviste de la Chanel, colectia Hermenessence de la Herm¨s sau Heures de parfum de la Cartier.

Departe de facilitatea „decibelilor olfactivi“, de publicitate zgomotoasa ori de artificiu, continutul si autenticitatea sunt puse acum in valoare.

Ne intoarcem la o anumita opera de arta, la o anumita puritate. Chiar si flaconul devine tot mai transparent si se pune la dispozitia esentei. Gata cu aromele comune, designul alambicat, comunicarea stereotipa! Acum este vremea esentei pe care o simtim ca fiind a noastra, prin definitie. Parfumul redevine actul care te implica si care spune ceva despre sine.

Particular, singular, mai putin accesibil, nu il mai simti numai cu nasul. El este cel care vine la intalnire in casele de creatie exclusiviste si asta face toata diferenta. Femeia redevine subiectul demersului de creatie de sine, de exhibare a personalitatii sale sub toate aspectele.

Aceste declinari exacerbeaza curiozitatea, incita la explorare, te fac sa fii aventuriera. Nu este numai un exercitiu de stil rezervat indragostitelor de parfumuri, dar nicio solutie facila. Este o invitatie la aventura olfactiva departe de carari batute. Lasa-te transportata acolo unde nu sperai sa ajungi. Sa-ti gasesti parfumuri, iata ceva ce merita…
 

Eul multiplu

Parfumul se confunda cu o cautare de sine, un sine atat de diferit incat se poate exprima in arome diferite, dupa ora sau dupa starea de spirit. Parfumeria de autor propune esente ca niste „momente pentru sine“, ce se adapteaza orelor din zi sau intentiilor tale.

Intr-o zi poate ca vrei sa te confunzi cu decorul, si atunci vei alege un parfum dulce ca un murmur, o muzica discreta ce nu iti apartine decat tie. Repliata asupra sinelui, vei alege o aroma care confera siguranta, ca un sal de casmir in care sa te ghemuiesti. Ziua urmatoare sau cea de dupa, te poti simti indreptata catre lume, respirand efluvii de energie extravertita. Dar parfumul reveleaza si dorinte inconstiente prelungite in starile tale de spirit si amplificandu-le pe acestea…
 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!