Now Reading
Pregătirea pielii pentru sezonul de vară

Pregătirea pielii pentru sezonul de vară

Avatar photo
pregătirea-pielii-pentru-sezonul-de-vară

Viața este suma obiceiurilor noastre, suma alegerilor pe care le facem în fiecare zi. Atunci când vorbim de îngrijirea pielii noastre, activitățile și deciziile noastre zilnice vor defini calitatea pielii noastre în timp.

Pielea noastră este organul care vine în contact direct cu mediul exterior și răspunde modificărilor acestuia, fiind într-un continuu proces de adaptare, astfel încât calitatea pielii se schimbă în funcție de anotimpuri.

Iarna tendința tegumentului este să se deshidrateze, să scadă secreția de sebum ceea ce va duce la o piele uscată și sensibilă. În perioada de vară modificările cutanate implică un exces de sebum, o mai bună hidratare cutanată, agravarea unora din patologiile cutanate care implică sensibilitate mare la soare, astfel fiind necesare modificări ale ritualului nostru zilnic de îngrijire.

Bineînțeles, calitatea pielii noastre depinde foarte mult de interiorul nostru și de sănătatea corpului în general. O alimentație echilibrată, hidratarea suficientă, exercițiul fizic moderat, somnul de calitate, dar și relațiile de calitate cu propria persoană și cei din jur, au un aport extraordinar atunci când vorbim de calitatea pielii.

Pe lângă un stil de viață sănătos, îngrijirea corespunzătoare a tegumentului este esențială pentru a avea o piele sănătoasă și pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Trebuie să recunoaștem că imediat ce procesul de creștere al organismului se încheie, începe procesul de îmbătrânire. Și asta se întâmplă undeva în jurul vârstei de 20 de ani. În timp, cantitatea de colagen, elastină și acid hialuronic din piele scade, secreția de sebum suferă modificări semnificative, apărând semnele de îmbătrânire: riduri, piele laxă, pete pigmentare, vase dilatate, discromie, dar și un aspect tern, lipsit de strălucire.

Când vorbim de accelerarea procesului de îmbătrânire, soarele are un rol esențial. Expunerea excesivă la soare este responsabilă de peste 80% din semnele de îmbătrânire cutanată. Astfel, fotoprotecția este una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbătrânirii cutanate și este un pas esențial în ritualul de îngrijire al pielii. Un ritual de îngrijire corect presupune patru etape, care nu trebuie interpretate ca făcând parte dintr-un tratament, ci ca fiind un semn de iubire de sine și de respect față de corpul nostru.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top