Now Reading
Tu știi ce e medicina funcțională?

Tu știi ce e medicina funcțională?

delia-apostol-hanzelik3
tu-știi-ce-e-medicina-funcțională

„Toți ne lăsăm angrenați în rutina de zi cu zi. Mi s-a întâmplat și mie, ți s-a întâmplat și ție, ni se întâmplă tuturor, dar cine reușește să înțeleagă o dată și să ia seamă de nevoile sale, va ține seama și a doua oară. Corpul își cere dreptul la sănătate și la echilibrul pe care îl caută în permanență. Ajungând să faci o rutină din această conștientizare, vei face automat și gesturile bune pentru corpul tău.

Hai să zicem că după 45 de ani te mai disciplinezi, dar să ne gândim la tinerii de 20, 30, 40 de ani, care nu știu să-și dozeze energia, încă se cred invincibili și nemuritori, nu au ajuns să se confrunte cu vreo boală cronică și se bazează foarte mult pe capacitatea organismului lor de a se adapta și de a se reface. Lor le sunt adresate aceste semnale de alarmă, pentru că vine o zi în care corpul cere tribut pentru toate nesăbuințele cu care a fost abuzat ani la rând.”

Psychologies: În căutare de subiecte actuale și de interes pentru cititorii noștri, am făcut o documentare amănunțită pe marginea subiectului medicinei funcționale. M-am oferit pacient pentru o consultație reală, ca să înțeleg dincolo de întrebări jurnalistice și răspunsuri medicale ce este, de fapt, medicina funcțională. Iată ce definiție am primit:

Dr. Ioana Berciu: Medicina Funcțională se referă la abordarea bazată pe sistemele biologice ale organismului și se concentrează pe identificarea și tratarea cauzei principale din spatele unui simptom.

Acesta este și scopul doamnei doctor Ioana Berciu, identificarea și tratarea cauzei unei boli sau afecțiuni, dincolo de suprimarea sau stabilizarea simptomelor și, nu în ultimul rând, sănătatea prin prevenție.

Dr. I. B.: În medicina funcțională punem întrebări vitale, personalizate. Intrăm în amănunțime, în detaliu, în viața pacientului. Adică ne interesează exact ce s-a întâmplat în viața lui, din copilărie și până în momentul prezent, toate evenimentele medicale și toate evenimentele care ar putea avea un impact medical asupra organismului.

Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top