Now Reading
Cate Blanchett: Frumusetea sta in imperfectiune

Cate Blanchett: Frumusetea sta in imperfectiune

Revista Psychologies

Cate Blanchett, vedete, divan
Cate Blanchett este la apogeul carierei. Ci mai ales al maternitatii. In aprilie va mai avea un copil. Misteri­oasa, complicata si interesanta, Cate emana o maturi­tate frumoasa, deplina. Intre rolul din „Elizabeth” si cel de mama, Cate isi face cunoscute ideile puternice.

Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen joaca in „Elizabeth: Epoca de aur”. Azi, Cate Blanchett e pe val. Ea este „Elizabeth”.

Regina, tot mai constienta de schim­barile religioase ce au loc in Europa secolului XVI se vede con­testata de regele Philip al II-lea al Spaniei. Pregatindu-si natiunea pentru raz­boi, regina se ve­de slabita de pasiunea ei pentru Sir Walter Raleigh (Owen). Dar dragostea ii este interzi­sa. Cine e, de fapt, regina?

Cate Blan­­chett, o matura si ferme­ca­toa­re femeie de 38 de ani, se dedica in majoritatea timpului celor doi fii (si ce­lui de-al treilea, care e pe drum) si vorbeste cu umor despre lumea isterica de la Hollywood. Cate este o floare rara. Are o frumusete puternica, speciala, prea putin prizata de canoanele epocii de azi. E splendoarea femeii deplin increza­toare, in stare sa dispretuiasca suveran mofturile superficiale, indiferent cati bani i-ar putea aduce ele.

Cred ca am pierdut momentul In care ar fi putut fi reintrodus conceptul de matriarhat.

Psychologies: Cum va merge familia? Creste, din cate vad…
Cate Blanchett: Da, o sa mai avem un copil. Ne-am mutat in Au­stralia, inapoi, si, cum e departe de Europa, ar fi o nebunie pentru copii, care merg in perioada a­ceas­ta la scoala, sa vina la mine pe platoul de filmare. De aceea ma gra­besc sa ajung la ei.

Dar ei va insotesc atunci cand va aflati pe platou…
In general da, imi place sa-i iau cu mine. Cand vin la mine, ma amuza sa-i aduc pe platou. Li se pare cam neobisnuit sa ma vada machiata si costumata, dar se distreaza si ei.

Ce cred ei cand isi vad mama in filme?
Fiul meu cel mai mare, Dashiell, nu reuseste sa integreze notiunea de personaj. Mi-a spus ca se plicti­ses­te cand ma vede…

Le spuneti povesti fiilor dvs?
Ii spuneam povesti surorii mele pe vremuri. Deci, am ceva experinta. Faceam ad-hoc niste mici piese de teatru. Acum insa sunt platita sa fac in continuare lucrurile astea. Deci, nu o duc prea rau la acest capitol.

Ati comparat-o pe regina Elizabeth cu Hillary Clinton. De ce? O admirati pe Hillary?
Nu cred ca am facut aceasta apropiere intr-un sens concret. Cred ca era o discu­tie despre liderii moderni, liderii de azi. Cred ca vorbeam despre dife­renta dintre liderii-femei si con­du­catorii barbati. Cred ca femeile-lider sunt foarte diferite de barbatii cu acelasi rol.

Si timpurile sunt foarte diferite. In ciuda funda­men­ta­lismelor de tot felul care, de fapt, sunt alt nume dat ignorantei si in­to­lerantei, cred ca locuim intr-o lu­me destul de lipsita de Dumne­zeu. Respectul pe care oamenii il aveau pentru religie in epoca eliza­be­tha­na nu se mai gaseste astazi. Iar epo­ca elizabethana era una lu­mi­na­ta…

A fost era poeziei, a gan­di­rii rationale. Astazi, traim in epo­ca gan­­dirii irationale. Azi, oamenii sunt inte­re­sati de fapte si nu de com­pasiune. Sunt inte­resati numai de opinii.

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top