Iubitul meu m-a acuzat că mă iubesc mai mult pe mine. Mie așa mi se pare normal…

Chiar dacă sunt parte dintr-un cuplu, nu uit să mă iubesc întâi pe mine. Iubitul meu nu a apreciat prea mult acest lucru. Dar este problema lui.

Citește și:

Relație toxică: Poți să iubești pe cineva care îți face rău? Da, dacă nu te iubești pe tine…

Vârsta m-a învățat să nu pierd timpul!

Am 35 de ani, iar până la această vârstă am învățat cât de important este să te iubești tu pe tine în primul rând.

Pentru mine, acest lucru înseamnă să știu care îmi sunt nevoile, să nu renunț ușor la ceea ce îmi doresc și să îmi păstrez independența în cuplu, oricât de îndrăgostită aș fi. Și consider că cine mă va iubi, mă va iubi și pentru aceste lucruri.

Nu îmi plac relațiile dependente. Nu cred că „femeia trebuie să asculte de bărbat”. Și evit pe cât posibil stereotipiile culturale legate de gen: femeia are grijă de casă, bărbatul aduce bani.

Muncesc, câștig destul de bine și îmi asum parte din cheltuieli. Iar în privința casei, dacă tot locuim amândoi acolo, fiecare poate avea sarcinile lui.

Nu pun iubitul să gătească dacă nu se pricepe (deși niște cartofi cred că oricine poate prăji!), dar nici să nu mă sune să mă întrebe ce să mănânce când îi e foame, iar eu nu sunt acasă. E prea mult.

Pe Silviu l-am cunoscut în urmă cu un an și după șase luni ne-am mutat împreună. Atunci a început și declinul. Poate am făcut acest pas prea curând. Pe de altă parte, consider că e mai bine că am descoperit curând că nu ne potrivim.

Eu sunt o fire mai independentă. Asta nu înseamnă că îmi ignor iubitul sau nu sunt capabilă de compromisuri. Dar nu de cele nesănătoase care presupun să renunț eu la lucrurile care îmi fac plăcere sau pe care mi le doresc.

Pe scurt, eu luam lecții de tango și de pictură. Silviu nu a vrut să mă însoțească și mi s-a părut firesc să nu insist.

Nu trebuie să avem aceleași pasiuni. Dar faptul că eu mi le urmam a început să devină o prolemă.

La fel și faptul că mă vedeam „prea des” cu prietenele. Uneori, veneau și partenerii noștri, iar alteori eram doar noi, fetele.

Am considerat firesc să port anumite discuții cu el încă de la început, când au apărut aceste probleme.

I-am explicat că eu așa sunt, că sunt lucruri care îmi fac plăcere și nu pot renunța de tot la mine și nevoile mele personale. Că faptul că am hobby-uri sau prieteni nu înseamnă că nu îl iubesc pe el sau nu îmi pasă de cuplu.

Nici nu mă pot izola de lume pentru a reduce tot universul la cuplul nostru. Inițial, credeam că a înțeles și că mă acceptă. Dar certurile s-au intensificat când ne-am mutat împreună.

Am încercat să fac un compromis și să reduc orele de tango și pe cele de pictură. Cu prietenele mă vedeam o dată la două săptămâni. Dar eram puțin frustrată și, culmea, el tot nemulțumit a rămas.

Taman când voiam eu să ies, atunci voia el program în doi. Uneori cedam pentru că îmi făcea plăcere programul cu el.

Apoi mi-am dat seama că programul lui apărea tocmai ca eu să nu ies să îmi văd de ale mele. Ne-am certat, iar în timpul certurilor m-a acuzat că mă iubesc mai mult pe mine decât pe el.

Atunci am realizat că vrea o femeie supusă, una dependentă, pentru care el să devină principala rațiune de a trăi. Nu mă puteam izola de lumea mea complet și nici nu căutam o relație fuzională.

Așa că am plecat. Tocmai pentru că mă iubesc. Și pentru că știu că nu am făcut nimic greșit. Aveam prioritățile în ordine, eram fidelă, respectam nevoile lui, am făcut compromisuri. Dar nu voi renunța niciodată la mine pentru niciun bărbat.

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Ce faci când un băiat de 12 ani îți pune o palmă pe fund? Un altfel de #metoo
Ce faci când un băiat de 12 ani îți pune o palmă pe fund? Un altfel de #metoo

Hărțuirea sexuală a femeilor este o problemă răspândită. Din păcate. Mai rău este când anumite comportamente necuviincioase le întâlnim la… copii?! Un altfel de #metoo.

Citeste
O de la Orgasm: Penetrarea vaginală nu este singurul mod de a atinge orgasmul. Nici cel mai simplu.
O de la Orgasm: Penetrarea vaginală nu este singurul mod de a atinge orgasmul. Nici cel mai simplu.

Nu aveam orgasm și am crezut că nu voi ști niciodată ce înseamnă. Apoi, am înțeles că pot învăța alături de partener cum să ating culmile plăcerii.

Citeste
#metoo nu e un moft. Eu am fost hărțuită în liceu, de profesorul meu
#metoo nu e un moft. Eu am fost hărțuită în liceu, de profesorul meu

#metoo nu e un moft. Nici un motiv de care ne agățăm doar pentru a avea o nouă preocupare. E o realitate ținută ascunsă prea mult timp. Iar dacă nu ai trecut prin așa ceva, nici nu ai idee cât te afectează.

Citeste
O de la Orgasm: Iubita mea este dornică de poliamorie. Mie nu îmi mai sună așa atractiv...
O de la Orgasm: Iubita mea este dornică de poliamorie. Mie nu îmi mai sună așa atractiv…

Să ai o iubită dornică de poliamorie nu e chiar frecvent întâlnit. Eu am parte de așa ceva acum, în cuplu. Dar, sincer, mi-a cam ajuns…

Citeste
Să ierți o infidelitate nu e deloc ușor. Alegi să trăiești cu suferința. De bună voie.
Să ierți o infidelitate nu e deloc ușor. Alegi să trăiești cu suferința. De bună voie.

Credeam că aș fi capabilă să depășesc o infidelitate dacă am o relație durabilă, stabilă, echilibrată. Dar acum nu mai știu cum pot exista toate astea și tot să fie loc pentru infidelitate…

Citeste
Partenerul meu vrea să mă strângă de gât în timpul sexului. Eu nu am porniri atât de morbide...
Partenerul meu vrea să mă strângă de gât în timpul sexului. Eu nu am porniri atât de morbide…

Totul a fost frumos, iar sexul chiar reușit, până când partenerul meu mi-a spus ce își dorește el cu adevărat. Respectiv, să mă strângă de gât în timpul sexului. Pe bune?!

Citeste