Now Reading
Pasiunea s-a cam dus? Ce să faci pentru un plus de romantism în cuplu

Pasiunea s-a cam dus? Ce să faci pentru un plus de romantism în cuplu

Avatar photo

Dacă te comporți romantic, te vei simți romantic. Lumânări, trandafiri, cuvinte calde, lenjerie, construiesc un cadru propice romantismului și senzualității. E timpul să resuscitezi pasiunea!

Dormitorul trebuie să fie ascunzătoarea voastră romantică. Cearșafuri de mătase, lumină difuză, încuietoarea pusă la ușă (pentru copii?). Dacă știi că ai un spațiu unde sentimentele se pot exprima, atunci te vei simți mai relaxat/ă și toate astea vor aduce un plus de romanstism în viață.

Vorbește despre sex. Sună-ți partenerul în miezul zilei și spune-i că abia aștepți să faci dragoste cu el sau cu ea. Fă-i aluzii sexuale și nu te teme să întrebi ce îi place. Conversația este cel mai subestimat afrodisiac.

Citește și:

Ce drepturi au femeile în ceea ce privește sexualitatea

Când e bine să faci sex cu noul iubit

Împărtășește-ți fanteziile cu el sau cu ea. Spune-i că abia aștepți să le auzi pe ale sale. Anticiparea momentelor romantic este afrodisiacă și crește dorința.

Fă-ți timp de o întâlnire, o dată pe săptămână, cu partenerul sau partenera. Aceasta este prima și cea mai uitată regulă a iubirii. O noapte la care să vă gândiți amândoi este ceva de natură să crească dorința. Nu doar că vă face mai iubăreți, dar scade stresul, deci veți trăi mai mult.

Fii creativ. Retrăiește prima întâlnire, răpește-ți partenerul peste weekend, oferă-i șampanie în pat, cântă-i o serenadă… Sunt multe moduri de a trăi romantismul, fă un brainstorm într-o zi și pune pe hârtie câteva idei trăsnite. Câtă vreme vine din inimă, nu ai cum să dai greș.

Sărutați-vă des. Cei care se sărută, fac dragoste mai des decât cei care nu fac acest gest romantic și erotic deopotrivă. Femeile spun că ceea ce își doresc mai des în viața lor de cuplu este romantismul care precede sexualitatea, sărutul, jocul erotic, dulceața. Iar soții lor care le sărută pasional, nu suferă de deprivare sexuală…

Relaxează-te. Lasă-i partenerului controlul pe un palier al romantismului, din când în când.  Adică lasă-l pe el sau pe ea să facă ce vrea în dormitor. Spune-i: „Sunt a ta/Sunt al tău, fă ce vrei tu cu mine în pat.“

Fă-i complimente. Uităm cel mai adesea că admirația este primul pas către sex. Spune-i că e frumoasă, că e deștept și capabil, că arată bine în noul costum. Că ție îți  pare sexi un anumit gest pe care îl face. Complimentele ne fac să ne simțim doriți, și asta este esențial pentru a ne deschide către sex.

Gândește-te la sex, vorbește despre sex. Nu doar cu amicii, la bere, sau cu prietenele, la filmul 50 Shades of Grey, ci cu partenerul. Dacă aveți nevoie de ceva imaginație, un film cu scene mai fierbinți vă poate face să vă imaginați pe voi ca protagoniști.

Și nu uitați: sexul e bun, ia durerea de cap, crește longevitatea și imunitatea!

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top