Now Reading
Suntem oare toate femei‑fântână?

Suntem oare toate femei‑fântână?

Revista Psychologies
suntem-oare-toate-femei‑fântână

Mai mulți sexologi susțin astăzi același lucru: nu te naști femeie-fântână, ci devii femeie-fântână. Se pare că, pentru a face să izbucnească această plăcere atât de deosebită, nu trebuie decât să i te abandonezi…

Fântâni care nu știu că sunt fântâni

„Femeie-fântână” – această expresie le face să roșească pe femei și-i face să viseze pe bărbați. Fiecare dintre ei îi atribuie reprezentările sale personale, adăugând uneori la acestea imaginile vehiculate și, desigur, adeseori trucate, desprinse din filmele pentru adulți. Își imaginează femei care își strigă plăcerea, gheizere vii… derutante, imposibil de controlat. Anne-Charlotte ne vorbește încet, cu blândețe în glas. Această tânără femeie blondă ne demontează liniștită clișeele. Ne povestește că provine dintr-un „mediu tradiționalist, catolic”. Ne asigură totuși că „nu i-a moștenit concepțiile” și că ei „i-a plăcut întotdeauna dragostea”. Adaugă că este o femeie-fântână, dar că nu a fost întotdeauna așa. „Când simțeam că urcă plăcerea, mi se părea că o să urinez, și mă abțineam. Până când, într-o zi, mi-a spus o prietenă că, în timpul orgasmului, expulzează o cantitate foarte mare de lichid. Vorbea de o plăcere nemărginită, și asta mi-a dat de gândit.”

Intrigată, tânăra a încercat să afle mai multe despre aceasta. Într-o librărie, a găsit cartea Să aflăm totul despre punctul G și ejacularea feminină (Tabou Édition) de Deborah Sundahl. Jurnalistă și feministă americană, această expertă în ejacularea feminină pornește de la principiul că toate femeile sunt fântâni, dar nu s-au descoperit încă pe ele însele. Cartea sa conține un capitol de exerciții practice pentru a învăța să scoatem la suprafață acest izvor al plăcerii atât de deosebit. Anne-Charlotte a fost una dintre cele care au încercat. „Sunt o hedonistă și sunt curioasă. Am simțit nevoia să merg mai departe. A funcționat foarte bine.”

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

Un articol scris de Giulia Foïs

Traducere de Anne‑Marie Andrei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top