Now Reading
WINGATE Project

WINGATE Project

delia-apostol-hanzelik3
wingate-project

Admir femeile de afaceri pentru că sunt foarte lucide și abile, pentru că știu să-și pună în valoare atuurile și să le comunice, pentru că iau decizii rapid, se adaptează cu ușurință la situații noi, sunt foarte intuitive, prind din zbor oportunitățile și construiesc pe ele.

Îmi place la femeile antreprenor că sunt persoane bine ancorate în realitate, bine pregătite și care jonglează cu mare ușurință cu informații din domenii vitale precum economie, legislație, administrație publică, adică motoarele societății într-o economie de piață.

Și mă întreb: dacă fiecare în parte este o forță și o mașinărie de sine stătătoare care funcționează cu succes, cum ar fi ca aceste forțe să afle unele de altele cu mai mare ușurință? Cum ar fi să se cunoască ori să-și pună resurse în comun? Cum ar arăta România dacă femeile sale nu s-ar mai plasa în competiție unele cu altele, dacă nu s-ar mai simți amenințate de concurență, ci ar fi stimulate și motivate să inoveze, să se reinventeze, ca să fie încă și mai apreciate și să se extindă pe piețe internaționale. Și să lucreze împreună!

Și mă mai gândesc la un lucru care ar face cu adevărat diferența. Cum ar fi ca noua generație de femei antreprenor, fie cele cu start-up-uri, cu IMM-uri sau doar wanna be business women, care încă sunt în faza de elaborare a planului de afaceri sau de identificare a pieței țintă și a oportunităților de finanțare, cum ar fi dacă aceste tinere antreprenor și-ar da mâna cu antreprenoarele veterane anul acesta, în cadrul evenimentelor organizate de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), grație proiectului WINGATE. Aici ar găsi resurse de know how și mentorat pe de o parte și entuziasm, prospețime și învățare continuă, pe de altă parte. Iar prin evenimentele de networking, lucrurile se pot pune în comun.

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top