Now Reading
Dating: capcana vorbelor frumoase

Dating: capcana vorbelor frumoase

După o perioadă lungă de singurătate, am revenit, cu curaj la dating. Chiar dacă nu mă consider vreo naivă sau nepricepută, constat, odată în plus, cât de mare este capcana vorbelor frumoase.

Citește și:

Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

Cum am avut o aventură de-o noapte și l-am folosit fără să îmi pese de el

Se spune să nu fii atât de atentă la ce zice celălalt, ci la ce face. Nimic mai adevărat. Până la urmă, chiar și integritatea lui depinde de acordul între ce spune și ce face. De aici lipsește segmentul „ce gândește”, dar cum acolo nu avem acces (ce debandadă totală ar ieși!), ne limităm la ce e vizibil și accesibil nouă.

Sunt de acord, faptele sunt importante, dar cât de credibile sunt, uneori, cuvintele. Asculți ce îți spune un altul, iar dacă se și întâmplă să fie ceea ce vrei să auzi (pentru că îți place personajul sau acestea sunt nevoile tale) cu atât mai dificil devine de ignorat.

Oare este posibil să luăm „validarea” aceasta și să ne vedem mai departe de viață, fără să ne uităm în urmă atunci când este nu este susținută de acțiuni?

Da, este posibil: pentru narcisiști sau față de cei care ne atrag la fel de mult ca sarmalele într-o zi de vară. Altfel, cădem ușor în capcana lucurilor spune bine, frumos și, deseori, credibil.

 

Când el nu are timp și, de fapt, nu are chef

Sunt de acord cu oamenii ocupați, eu însămi numărându-mă printre ei. Ce știu însă, este că dacă am decis că singurătatea nu-mi mai priește, sunt pregătită să fac loc altuia prin preajmă. Treptat, cu compromisuri, din aproape în aproape.

Ce să fac însă, atunci când, după câteva întrevederi, el devine ocupat și mă ține „caldă” cu câte un „mi-e dor de tine, dar am o săptămână infernală”? Sincer, pentru început îl cred. Bineînțeles, plăcându-l, îmi e și ușor să o fac. Doar a zis că îi e dor, nu?

Și totuși, cum trec zilele, trece și norul roz de deasupra capului – Oare omul ăsta muncește chiar așa, zi lumină, de nu are timp pentru viață? Atunci de ce caută dating?

Cu puțină analiză, răspunsul e simplu: nu caută același fel de dating pe care îl caut eu. Este varianta 2.0 a aventurilor de-o noapte: stai în preajmă că poate mai vreau…

 

Voba dulce… nu ajunge

Oricât de greu este să te dezlipești de un tip simpatic cu care sar scântei de la prima vedere, fă-o. Nu pierzi nimic.

Studiile ne spun că atunci când pe o scară de la 0 la 10 atracția atinge limita superioară, nu iese nimic durabil.

Da, nu te stimulează să ți se spună „atracția trebuie să fie undeva pe la 5-6”, dar de acolo se construiesc relațiile, nu de la hormoni pornind. Iar în privința textelor frumoase, să fim atente și la subtext.

Și eu lucrez la asta. Și eu sunt tentată să îmi zic singură „da, dar a spus că…”. Să nu uităm cât de ușor ne e să spunem diverse lucruri. Cât de simplu mai ales atunci când vrem să obținem ceva.

Oamenii joacă diverse jocuri în care nu ne includ, în care nici ei nu își recunosc/acceptă rolul jucat.

Decizia, chiar dacă pare dificilă, e simplu de luat: dincolo de cât de atrăgător este și ce spune, este pentru tine? Îți oferă atenția de care ai nevoie? Este disponibil? Își face timp pentru tine? Este dispus să investească? Iar când răspunsurile sunt nu, nu și nu… întreabă-te, tu, până la urmă, ce vrei?

Foto: shutterstock.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!