Now Reading
Femeile nu vor (toate) protecţie, dar vor respect. Şi vor să plăteşti tu la restaurant. Mesaj către fiul meu.

Femeile nu vor (toate) protecţie, dar vor respect. Şi vor să plăteşti tu la restaurant. Mesaj către fiul meu.

Fiule, femeile vor respect. Şi vor să fii tu cel care plăteşte la restaurant. Ca să ştii cum sunt relaţiile dintre femei şi bărbaţi.

 

Ai cum 14 ani, eşti la începutul adolescenţei. Te-ai îndrăgostit de o colegă de clasă dar ea te tratează cu răceală.

Pentru că te-am crescut singură de când aveai 4 ani, acum e momentul să îţi spun nişte lucruri despre viaţă pe care, poate, le-ai fi aflat de la un tată.

Nu mai contează de ce tatăl tău nu e cu noi. Adevărul este că m-a înșelat. Am divorţat de cum am aflat, deşi îl iubeam enorm şi ceva a murit în mine atunci când am păşit pe scările Tribunalului.

Toate visele mele de femeie, de mamă, de familie perfectă. Am devenit doar o mamă singură cu un fiu de crescut şi cu una bucată relaţie (1!) în toţi aceşti 10 ani.

Pentru că bărbaţii se tem de mamele singure.

Fiul meu drag, aş vrea să ştii că dragostea există, chiar dacă familia în care te-ai născut şi cuplul părinţilor tăi spune altceva.

Eu şi tatăl tău am reuşit să rămânem părinţii tăi, chiar dacă nu am mai fost soţi, şi asta e deja o performanţă şi o formă de iubire. Sau măcar de respect.

Respect faţă de noi înşine, de tine, de fiul nostru, care a luat ce e mai bun de la amândoi şi pentru care vrem tot binele.

Dar noi suntem un caz fericit. Prietenele mele divorţate nu au reuşit să rămână în relaţii decente cu soţii lor.

 

Ce vreau să ştii despre femei

Aş vrea să ştii acum, în pragul adolescenţei, că femeile vor să fie respectate de către bărbaţi.

Chiar dacă nu reuşesc să se facă respectate, pentru că lasă prea jos garda în speranţa că un băiat sau un bărbat le va da atenţie, noi toate vrem să fim respectate.

Să îţi spun două vorbe despre asta: vei constata că multe fete se comportă uşuratic pentru a-ţi atrage atenţia.

Ele văd şi citesc peste tot că „bărbaţii vor doar sex“, şi îşi închipuie că aceasta e condiţia pentru a-şi arage un partener.

Dragul meu fiu, tu nu trebuie să cazi în această capcană. Îţi doresc să ai parte de dragoste şi de sex mult şi bun în viaţă, dar sunt femeie, şi vreau să ştii următoarele despre femei:

1. Când o femeie se comport prea libertin, nu înseamnă neapărat că se şi simte astfel. Uneori stima ei de sine suferă. Vrea atenţie.

Acest comportament înseamnă că a interiorizat mesajele sociale cum că o fată aşa atrage un bărbat. Fii tu cel mai înţelept şi dă-i siguranţă de sine înainte de a te culca cu ea.

Întâlneşte-te cu ea, încearcă să o cunoşti, dacă îţi place personalitatea ei şi capeţi afecţiune faţă de ea comportă-te ca un gentleman.

Nu profita niciodată de stima de sine scăzută a femeilor.

 

2. O femeie vrea un bărbat care să o respecte, dar nu neapărat să o apere. Azi femeile pot face aproape aceleaşi lucruri pe care le face un bărbat.

Pot conduce firme, pot construi clădiri, pot fi bancheri ori prim miniştri. Femeile nu se pot apăra în caz de agresiune fizică însă.

Atunci tu trebuie să o faci, să le aperi. Apără-ţi partenera dacă e agresată verbal şi mai ales fizic. Fii în stare să pocneşti pe cineva, da.

 

3. O femeie vrea să plăteşti tu la restaurant. Chiar dacă ea câştigă mii de euro şi îşi permite, e un gest de curtoazie care nu se demodează niciodată, acela că bărbatul plăteşte.

E o formă de exercitare a controlului social, o formă de putere şi de maturitate masculină care te va face foarte sexy în ochii ei.

Sigur, asta nu înseamnă să te laşi exploatat de către vreo fată care doar asta vrea: mese scumpe la restaurant şi câte o poşetă sau o pereche de pantofi. Aş vrea să ştiu că faci diferenţa între aceste tipuri de femei.

 

4. Deschide-i portiera şi uşa. Oferă-i haina ta dacă e răcoare. Nu sunt gesturi sexiste, orice ar spune feministele.

Sunt gesturi de curtoazie, şi femeile sigure pe le însele şi pe feminitatea lor le vor aprecia.

 

Citește și:

Cum alegi corect un partener pe termen lung

6 lucruri pe care femeile le găsesc atractive la un partener

5. Susţine femeile în cadru profesional. Vei vedea că orice echipă are de câştigat de pe urma inteligenţei lor emoţionale.

Dacă ajungi manager, promovează-le. E semn de conducere luminată.

 

6. Când te vei căsători, învaţă să comunici cu soţia ta. Divorţul părinţilor tăi s-a întâmplat din lipsă de comunicare.

Ne-am înstrăinat şi tatăl tău şi-a găsit o altă parteneră, simplu. Vorbeşte cu ea mult, spune-i tot ce îţi trece prin cap, dar fă-o cu fineţe.

Nu uita că nu totul trebuie spus în cuplu. Aş vrea să ştiu că ai înţelepciunea de a discerne ce trebuie spus şi ce nu.

Uneori a spune totul înseamnă o lipsă crasă de tact.

 

7. Învaţă să dansezi. E cel mai frumos dar pe care îl poţi face unei femei, şi cel mai sexy. Să dansezi cu ea.

 

8. Învaţă să faci gesturi frumoase. Nu trebuie să faci cadouri scumpe, dar pune-ţi imaginaţia la bătaie.

O cină pe o terasă, la lumina lumânărilor şi a unei ploi de stele de august, poate fi cel mai minunat dar şi cea mai romantică surpriză…

 

9. Nu te lăsa șantajat de către femei. Sunt femeie şi ştiu şi tacticile feminine de război.

Dacă faci sex în afara unei relaţii stabile, foloseşte prezervativul. O fată care rămâne gravidă şi decide să păstreze copilul te pune într-o situaţie de obligaţie pe viaţă.

Un copil e o obligaţie. Nu îl poţi ignora, chiar dacă nu l-ai vrut.

 

1o. Alege-ţi partenera de viaţă cu ochii deschişi. Trebuie să fii în stare să justifici de ce ai luat-o de soţie.

Nu îmi spune că e vorba de dragoste sau de atracţie sexuală majoră. Astea sunt doar baza unei construcţii, dar zidurile şi acoperişul trebuie să fie compatibilitatea emoţională, intelectuală, interesele comune.

 

11. Nu uita că viaţa de cuplu poate fi cel mai împlinitor lucru, atunci când cuplul e fericit. Când nu e, este cel mai distrugător. Ai înţelepciunea să vezi când trebuie să pleci.

 

Şi nu uita, te iubesc mult.

Mama.

 

NOTA REDACȚIEI: Publicăm aceste confesiuni de la cititorii noștri sub protecția anonimatului, schimbând numele și deseori și inițialele numelor. Invităm la un limbaj civilizat în comentarii, și la lipsa etichetelor și a judecăților morale. Vrem să evidențiem că experiențele umane sunt complexe și că nu există alb și negru, că deseori situația duce la o un comportament sau altul. Le mulțumim celor care au acceptat să povestească.

 

Foto: shutterstock.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top