Now Reading
Cariera nu tine de cald noaptea…

Cariera nu tine de cald noaptea…

Revista Psychologies

Am citit cu interes articolul si m-am gandit la ce doream eu sa ma fac cand eram mica. Ce vroiam?

La inceput invatatoare, apoi judecatoare. Vroiam invatatoare pentru ca-mi placea sa predau, sa invat copiii si … dupa liceu am lucrat 4 ani ca profesor suplinitor si cum salariile erau foarte mici (1990-1994) am realizat ca a doua varianta era mai buna.

Si? Am facut facultatea de drept si… am constatat ca nu pot intra in sistem. De ce? Pentru ca nu a fost de ajuns doar sa invat. Conjunctura nu mi-a fost favorabila.

Ce fac acum imi place, nu este ceea ce visam cand eram mica, insa marea mea multumire este ca, daca in ceea ce priveste cariera sunt o “supravietuitoare”, in ceea ce priveste familia sunt realizata: am un sot care ma iubeste si pe care il iubesc foarte mult, o fetita frumoasa si desteapta si… cred ca, spre deosebire de altii, eu pot spune linistita ca sunt multumita cu ceea ce am realizat pana acum.

Familia e foarte importanta si, daca nu ai o familie care sa te sprijine in tot ceea ce faci, degeaba ai o “cariera”. Multumirea sufleteasca nu este deplina; cariera nu tine de cald noaptea, nu te ajuta sa te ridici cand altii au grija sa te doboare, nu-ti sterge lacrimile cand simti ca nu mai poti.

Toti alergam dupa “ceva”, dar uitam esentialul. Pentru a fi fericiti nu ne trebuie foarte multe lucruri. Important este sa recunosti acele lucruri si sa le apreciezi la justa lor valoare la momentul potrivit..

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!