Now Reading
Deschiderea de stagiune la Teatrul Scala din Milano, live la Radio Romania Muzical

Deschiderea de stagiune la Teatrul Scala din Milano, live la Radio Romania Muzical

7 decembrie este data la care, prin traditie, debuteaza stagiunea de spectacole la Scala din Milano, prestigioasa scena a teatrului liric, printre cele mai importante si mai reprezentative din intreaga lume. Anul acesta a fost aleasa premiera operei “La Traviata” de Giuseppe Verdi, lucrare emblematica a compozitorului de la nasterea caruia s-au aniversat, in 10 octombrie 2013, 200 ani.

Radio Romania Muzical transmite in direct acest spectacol sambata, 7 decembrie, de la ora 18.55, in cadrul emisiunii Seara de opera, care poate fi ascultata de asemenea, concomitent, si pe frecventele Radio Romania Cultural. Comenteaza Luminita Arvunescu si invitatul ei, dr. Stephan Poen.

In noua productie a “Traviatei” verdiene de la Teatrul Scala din Milano, rolurile principale sunt sustinute de nume cu rezonanta ale scenelor mondiale: soprana germana Diana Damrau (Violetta), numita de presa americana “cea mai importanta soprana de coloratura din prezent” si polonezul Piotr Beczala (Alfredo Germont), unul dintre cei mai cautati tenori ai contemporaneitatii.

Productia este semnata de regizorul rus Dmitri Tcherniakov, iar dirijorul spectacolului va fi Daniele Gatti.

Urmatorul spectacol de pe mari scene de opera este programat in 14 decembrie, de la ora 20: prima transmisiune directa de la Opera Metropolitan din New York din stagiunea 2013-2014. In program: “Falstaff” de Giuseppe Verdi, sub conducerea dirijorala a lui James Levine.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!