Citești
Italia by Annie Leibovitz

Italia by Annie Leibovitz

Revista Psychologies

Annie Leibovitz, photographer, fotograf
Revenind in America, in 1970, a inceput sa lucreze la recent lansata publicatie Rolling Stone magazine. In 1973, a devenit redactorul sef foto al revistei, calitate pe care a pastrat-o pana in 1983, ceea ce a facut-o sa-si puna definitiv amprenta pe linia grafica a publicatiei.

Din 1983, Annie Leibovitz lucreaza pentru Vanity Fair.

Dintre sedintele foto pe care le-a avut cu numeroase personalitati, Annie isi aminteste cu cea mai mare intensitate de cea cu John Lenon si Yoko Ono, cu cinci ore inainte ca Lenon sa fie ucis. Problematica si memorabila intalnire!

Forta artistica si decizia de a-si urma intotdeauna propria viziune asupra subiectului, au facut ca fiecare eveniment artistic semnat Annie Leibovitz sa aiba in spate, daca nu un scandal, cel putin o controversa, fie ca a fost vorba de regina Elisabeta II, de studiourile Disney, de Dolly Parton, de Whoopi Goldberg, de Demi Moore insarcinata, sau de adolescenta topless Miley Cyrus.

Nici viata personala a maestrei nu este una tocmai ortodoxa. In 2004, dupa moartea scriitoarei Susan Sontag (n. 1933), Annie Leibovitz a dezvaluit legatura de mai bine de un deceniu pe care a avut-o cu aceasta. Desigur, dincolo de homosexualitatea relatiei, ea a tinut sa puna in evidenta influenta intelectuala, artistica, pe care Susan Sontag, scriitoare, critic literar si activist politic, a avut-o asupra sa.

Si ca dovada ca Annie Leibovitz nu se da inapoi de la nimic, la varsta de 51 de ani a adus pe lume un copil, Sarah Cameron Leibovitz. Si nu s-a oprit aici. In 2005, cu ajutorul unei mame-purtatoare, a devenit din nou mama, pentru gemenii Susan si Samuelle.

Proiectul Lavazza – Annie Leibovitz are, desigur, in spate o echipa valoroasa de artisiti:
Creator Proiect: Armando Testa; director de creatie: Michele Mariani; director artistic: Andrea Lantelme; copywriter: Cristiano Nard²; productie: Karen Mulligan, Leibovitz Studio designer fix : Jean-Hugues de Chatillon; stilist: Nicoletta Santoro; coafor si machiaj: Julien d’Ys (Hair) and Stephane Marais (Make-up); stilist gastronomic: Lora Zarubin, post productie: Digital Printing by Box.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus