Now Reading
Lia Bugnar si Marius Manole in spectacolul NOI4

Lia Bugnar si Marius Manole in spectacolul NOI4

Revista Psychologies

Relatia profesionala dintre Lia Bugnar si Marius Manole este cea mai durabila si productiva colaborare din domeniul teatrului independent, cei doi artisti lucrand impreuna din anul 2006. Parte a colaborarii Bugnar-Manole este si spectacolul Noi4 pe care il vor juca vineri, 18 octombrie, ora 22:00 la Godot Café-Teatru, str. Blanari, nr 14. Info: 0736414244/ 0213161682.

 

Noi 4 e o poveste despre voi 5(patru pe scena –Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar,Marius Manole, Dorina Chiriac in rol de regizor). Intr-un punct oare care al povestii – fie cea pe care actorii o interpreteaza, fie al repetitiei in care esti un fel de martor-cheie, povestea devine a oricaruia.

Cel putin o femeie (daca nu toate) au fost in postura femeii senzuale si misterioase, care iubeste un porc care o inseala. Chiar daca porcul e mic de statura, cu un inceput de chelie si un pic de burtica. Si probabil toti am avut momente in care am afirmat ceva cu zambetul pe buze, pentru ca – in realitate – sa ne gandim la exact opusul frazei. Faptul ca Maria si Ilinca le pun pe scena in fata noastra e doar un plus de realitate. Spusa cu zambetul pe buze.

Noi 4 e un pretext de spectacol in spectacol. O poveste cu iz de telenovela, spusa in cadrul unei repetitii. Actorii sunt personajele piesei sau sunt doar actorii. Uneori, e greu sa mai faci diferenta daca cel care face o criza de nervi e personajul sau actorul. Ceea ce te duce cu gandul – imediat – la cate fete poti juca in decurs de 10 minute.

Daca faci parte din Noi 4, vei vedea ca multe. Momentul crizei de nervi si exploziei de personalitate a Mariei, urmata de plecarea lui Manole de pe scena si de alta criza (cea a ratarii unui spectacol si a momentului-cheie) venita din partea Ilincai e de un haos absolut.

Aproape ca te intrebi daca asa e spectacolul sau chiar se destrama piesa sub ochii tai. Revenirea lui Manole te intoarce in piesa-telenovela. Printre rasete si evadari, isi face loc monologul unei copilarii singuratice. Stii ca e o scena dintr-o piesa (aceea piesa cu buget redus la a carei punere in scena asisti) si, chiar si asa, taci. Inainte sa ai lacrimile in coltul ochiului, realitatea revine.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top